Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:12:56

Готуємось до відкриття 95-го сезону

03.10.2020   09:58Агенцiя

Особливі умови, в яких наразі працюють усі культурно-мистецькі заклади країни, пов’язані з карантинними обмеженнями через поширення коронавірусної інфекції, певною мірою відбилися і на діяльності Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Попри ці негативні впливи творчий склад театру напружено готується до роботи протягом 95-го театрального сезону, відкриття якого має відбутися 08 жовтня 2020 року.

Підтримуючи традицію шевченківців відкривати сезон прем’єрною виставою за творами вітчизняних авторів, у цей день чернігівському глядачеві буде запропоновано український фарс «Приборкання норовливого» за п’єсою Ярослава Стельмаха «Кохання у стилі бароко» у постановці художнього керівника театру, заслуженого артиста України Андрія Бакірова.

Наступною прем’єрою, анонсованою у жовтневій репертуарній афіші, стане вистава «Саронська квітка, або Інша сторона гріха», поставлена молодим режисером Денисом Федєшовим за творами Лесі Українки «На полі крові» і «Йоганна, жінка Хусова», показ якої заплановано на 21 жовтня 2020 року.

І, безумовно, головною подією цьогорічної театральної осені буде проведення XXVII-го Міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі» (#SlovFest), який відбуватиметься протягом 26-31 жовтня. На жаль, фестивальна програма з відомих причин буде скороченою, в ній відсутні творчі роботи традиційних учасників фестивалю з Білорусі і Польщі. Але участь у фестивалі колективів трьох національних театрів України – Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г. Шевченка, Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки – робить її цікавою і привабною для справжніх шанувальників високого театрального мистецтва.

Тож запрошуємо шановних чернігівців і гостей міста відвідати вистави нашого театру, анонсовані на жовтень поточного року, та бажаємо нових приємних зустрічей протягом 95-го театрального сезону.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.