Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:50:00

Сєргєй Карась презентував книгу "Хроніки втраченого шансу: шлях суверенної демократії"

23.12.2019   14:06Агенцiя

Дебютну книгу «Хроніки втраченого шансу: шлях суверенної демократії» представив в обласному молодіжному центрі журналіст Сєргєй Карась. Це — перша презентація твору, виданого цього року за результатами конкурсу рукописів місцевих авторів.

Сєргєй Карась

Сєргєй Карась

Видання розповідає про події протестного руху у Росії взимку 2011–2012 років під гаслом «За чесні вибори». В основі твору лежить автобіографічна історія — автор був спостерігачем на виборах 2011 року до Державної думи Російської Федерації.

Сєргєй Карась підкреслює: саме той склад Держдуми, чесність виборів якого викликала сумніви в учасників протестів, згодом голосував за введення російських військ до України та підтримав анексію Криму.

Книга «Хроніки втраченого шансу: шлях суверенної демократії» вже доступна для всіх охочих в електронному вигляді, а друковані примірники невдовзі з’являться у бібліотеках.

Конкурс рукописів місцевих авторів реалізується в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки. Усі 9 книг, обрані у 2019 році за результатами конкурсу, вийшли друком у грудні. Протягом найближчих місяців автори презентуватимуть їх читачам.

Сєргєй Карась - спортсмен-аматор, журналіст та письменник. Народився 1990 року у російському місті Гусь-Хрустальний. Має статус закордонного українця. З 2012 по 2015 роки був членом оргкомітету Українського молодіжного форуму Росії (УМФР).

Брав участь у житті української діаспори Росії. Зокрема, у 2013 році організував у м. Владимир один із перших у Росії Мегамаршів у вишиванках. У грудні того ж року у Гусь-Хрустальному провів пікет на підтримку Євромайдану.

З грудня 2016 року живе у м. Чернігів.

У 2017 році за серію робіт «Українці єдині», що розповідала про підтримку українською діаспорою Росії українських спортсменів на змаганнях у Російській Федерації, був номінований на здобуття премії ім. В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики.

Останні новини Чернігівщини

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.