Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:17:56

У бібліотеці Короленка відбулася лекція "Гібридна війна"

08.06.2019   11:59Агенцiя

5 червня у Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка Освітня асамблея у Чернігові провела лекцію "Гібридна війна". Лектор – юрисконсульт, військовослужбовець Дмитро Павленко розповів про форми гібридної війни.

Слухачі ознайомилися з основними поняттями та доктриною ведення сучасних війн. Лектор докладно пояснив, чому сучасні війни не оголошуються і поле застосування військової агресії не обмежується власне збройним протистоянням.

Озвучено наскільки важливу роль відіграють неконвенційні методи ведення війни, а саме інформаційна війна у ЗМІ та соціальних мережах, боротьба за свідомість населення та використання сил спеціальних операцій. Окремо було приділено увагу такій формі ведення війни як дестабілізація ситуації всередині країни противника, розпалювання громадянських конфліктів та поділу населення на ворогуючі групи. Наведено приклади того, як кожен з нас щодня стає потенційною мішенню у гібридній війні та надано практичні поради, як цьому запобігти. Лекція видалась цікавою і дуже змістовною.
 
Бібліотекарі відділу документів із гуманітарних наук підготували і прокоментували книжкову виставку "Гібридна війна: вижити і перемогти".
На заміну класичним війнам із застосуванням регулярних національних збройних сил прийшли так звані "гібридні" війни, що мають прихований характер і відбуваються переважно у міжнародно-політичній, безпековій, соціально-економічній, інформаційній та військовій сферах. Докладніше ознайомитися з поняттям "гібридна війна" та дізнатися про збройну агресію Російської Федерації проти України, сучасний стан українсько-російських відносин ви зможете переглянувши виставку.
 
Список літератури :
  1. Гібридна агресія Росії в світі / [М-во інформ. політики України. – Київ : МІП України, 2018]. – [12] с. : кольор. іл.
  2. Головченко В. І. Гібридна війна Росії проти України: історико-політичне дослідження / Володимир Головченко, Микола Дорошенко ; за ред. М. С. Дорошка. – Київ : Ніка-Центр, 2016. – 183 с.
  3. Гринів О. І. Державний ренесанс нескореної нації: подолання комплексу малоросійства : непретензійні нотатки / Олег Гринів. – Львів : Тріада плюс, 2018. – 393 с.
  4. Магда Є. В. Гібридна війна: вижити і перемогти / Євген Магда. – Харків : Vivat, 2015. – 302 с.
  5. Магда Є. В. Гібридна агресія Росії: уроки для Європи / Євген Магда. – Київ : КАЛАМАР, 2017. – 266 с. : фот.
  6. Почепцов Г. Г. Від покемонів до гібридних війн: нові комунікативні технології XXI століття / Георгій Почепцов ; [пер. з рос. Т. Гуменюк]. – Київ : Києво-Могилянська академія, 2017. – 257 с.
  7. Почепцов Г. Г. Смисли і війни : Україна і Росія в інформаційній і смисловій війнах / Георгій Почепцов ; пер. з рос. Тамари Гуменюк. – Київ : Києво-Могилянська академія, 2016. – 312 с. : іл., табл.

Організатори: Освітня асамблея Чернігів, Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини