Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:29:31

Духовий оркестр: “А музика звучить...”

10.04.2019   09:44Агенцiя

Солісти обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів Марина Маккей, Марина Коваленко, Андрій Рекун, Богдан Лазаренко взяли участь у новій програмі “А музика звучить...”, яку 9 квітня представив глядачам духовий оркестр філармонійного центру під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, лауреата премії імені Богдана Хмельницького Анатолія Ткачука.

Ведуча концерту — лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів Інна Василенко.

Оновлену програму духового оркестру, в якій велика роль приділяється вокальним партіям, в багатьох сенсах можна визначити як “класичну”. Так, відкрив концерт “Парад мелодій” Гленна Міллера — класика біг-бендів. Те ж саме можна сказати і про “Парад трубачів” Лероя Андерсона (солісти — Петро Тимошенко, Петро Іпатко і Сергій Сетун). Лунала класика академічної музики - “Арія Фігаро” з опери “Весілля Фігаро” Вольфганга Амадея Моцарта (соліст — Богдан Лазаренко), “Марш Радецького” Йоганна Штрауса, який глядачі під диригуванням маестро Ткачука виконували разом з оркестрантами. Класика латиноамериканської музики — це і “Латиноамериканська феєрія” Гаральда Колаша, і славетне “Лібертанго” Астора П’яццолли.

Значна частина нової програми “А музика звучить...” - це класика сучасної української музики. Зокрема, у виконанні Марини Маккей прозвучала пісня “Три поради” Ігоря Шамо на вірші Юрія Рибчинського; разом з Андрієм Рекуном Марина Маккей виконала пісню “Три дороги” з репертуару Олега Марцинківського, а Марина Коваленко представила публіці “Край, мій рідний край” Миколи Мозгового, “Спасибі, музико!” Марка Мінкова на вірші Дмитра Іванова.

Як завжди, у концертну програму духового оркестру філармонійного центру увійшли авторські твори Анатолія Ткачука, зокрема, “Війна залишила сліди” (соліст — Андрій Рекун), “Козаки в поході”.

Прозвучали й інші твори вітчизняних і зарубіжних авторів.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.