Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:37:46

Майстер-клас від "Сіверських клейнодів"

20.10.2018   15:32Агенцiя

19 жовтня, в рамках семінару-практикуму для керівників вокально-хорових та інструментальних колективів області «Збереження та розвиток аматорського мистецтва Чернігівщини», Академічний ансамбль пісні і танцю "Сіверські клейноди" Чернігівського обласного філармонійного центру влаштував майстер-клас для учасників цього зібрання.

Фактично, це була пересічна для артистів "Сіверських клейнодів" репетиція. І єдине, що робило її особливою, так це те, що цього разу за її перебігом  спостерігали колеги з інших колективів.

Художній керівник та головний диригент ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди», заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк поділився з керівниками вокально-хорових, фольклорних та інструментальних колективів Чернігово-Сіверщини головним секретом, що дозволяє Клейнодам вже протягом 16 років бути провідними не лише на рівні області, але й гідно представляти Україну на рівні кращих професійних фольклорних ансамблів Європи.

– У нас є гасло: «Бути «живим!». Цим ми керуємося самі, і цьому ж навчаємо наших юних вихованців дитячої мистецької студії, яка діє при «Сіверських клейнодах», - зазначив Сергій Миколайович.  Пан Сергій також висловив переконання, що саме на рівні виховної і тренерської роботи з дітьми закладається успіх і майбутні перемоги дорослих артистів. І чільне місце в цьому процесі належить здатності керівника не лише навчити майбутню «зірку» правильно рухатися чи співати, але й сформувати  її душевний настрій на перемогу, правильно психологічно мотивувати, вселити віру у власні сили і навчити працювати в партнерстві.

Семінар-практикум для керівників вокально-хорових та інструментальних колективів області на тему «Збереження та розвиток аматорського мистецтва Чернігівщини» проводився Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації спільно з Обласним центром народної творчості, Чернігівським обласним філармонійним центром фестивалів та концертних програм та Чернігівським музичним коледжем ім. Л.Ревуцького.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини