Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:06:53

Відкрилася виставка світлин з колекції Міжнародного фотосалону "Планета дітей"

08.10.2018   17:57Агенцiя

В конференц-залі та на другому поверсі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка відкрилася виставка світлин з колекції Міжнародного фотосалону "Планета дітей".

Міжнародний фотосалон "Планета дітей" був започаткований у 2010 році.
Організатор – Київська міська організація НСФУ під патронатом Національної спілки фотохудожників України та Міжнародного фотографічного руху "Зображення без кордонів" ISF – ImagesansFrontiere. Головна мета фотосалону – яскраво відобразити різні аспекти життя дітей, їхні радощі й горе, навчання та відпочинок, розваги і захоплення, емоції, як позитивні, так і негативні, взаємовідносини між собою, з дорослими та батьками.
 
Спочатку фотосалон задумувався як конкурс серед фотографів-жінок, і перші п'ять років таким і був. Та починаючи з 2016 року в конкурсі можуть взяти участь всі бажаючі. Ідея проекту полягає в тому, щоб показати, чим живуть сьогодні наші діти та привернути увагу громадськості й урядів світу до проблем дитини через роботи найкращих фотохудожників. Світлини надсилаються до різних секцій фотосалону, серед яких: секція "Портрет", секція "Репортаж / жанрова фотографія", секція "ФотоАрт" (зображення з цифровими та іншими технологічними маніпуляціями), секція "Юніор". На шостому фотосалоні з'явилась нова номінація – секція "Діти війни".
 
За підсумками конкурсу проводяться виставки кращих робіт, які приурочуються до Міжнародного дня захисту дітей і традиційно експонуються у Київському Палаці дітей та юнацтва.
 
Цього року у фотосалоні взяли участь 126 фотографів з 11 країн світу! До учасників з України долучилися фотохудожники з Білорусі, Росії, Ірландії, Литви, Ізраїлю, Індії, Азербайджану, Грузії та США. Вони надіслали 939 робіт до різних секцій фотосалону.
 
На виставці "Планета дітей" представлено 44 світлини різних років з 12 країн світу: України, Білорусі, Росії, Ірландії, Литви, Ізраїлю, Індії, Азербайджану, Грузії, США, Саудівської Аравії, Нідерландів. Яскраві професійні знімки дають змогу поринути в цікавий, непередбачуваний та емоційний світ дитини.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.