Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:49:35

Книги для бібліотеки від Молодих європейських послів

02.10.2018   10:17Агенцiя

В рамках проекту фундації «Відкрите суспільство» «Інформаційна підтримка молоді та мереж ЄС в Україні» 1-го жовтня Молоді європейські посли – учасники ініціативи Європейського Союзу «Молодь європейських сусідів», яка об’єднує молодих активістів з країн Східної Європи та ЄС для взаємодії та встановлення сталих зв’язків з метою обміну досвідом та ідеями, провели в Чернігові цілу низку заходів.

Посли презентували молодим чернігівцям можливості, важливі для професійного зростання, побудови кар’єри в країнах Європейського Союзу: провели ряд воркшопів, круглих столів, тренінгів, творчих майстерень. Учасниками стали молоді люди, які цікавляться програмами ЄС для молоді, в тому числі щодо запуску власного громадського проекту.

Долучилася до акції Молодих європейських послів і Чернігівська обласна бібліотека для дітей. Тут представники європейської молоді презентували видання, які будуть цікаві читаючій юні, що визначається зі своїм майбутнім. Чернігівська обласна бібліотека для дітей стала першою, чиї фонди поповнилися унікальними книжками, підготовленими саме для маленьких і юних читачів. Книга «Відкрий для себе Європу!» - яскраво ілюстрована подорож континентом крізь час і простір, з неї можна не тільки дізнатися багато не всім відомих речей про Європу, а й перевірити свої знання за допомогою літературної вікторини.

А «Тремоло та його європейська місія» - це взагалі книга-вікторина, де завдання зустрічаються буквально в кожній історії. «Європа-гра» - це Європа у великому та малому, в історіях та мріях. Читачі обласної книгозбірні тепер мають доступ і до довідника «Європейський Союз в Україні», і до «Паспорту Європейського Союзу», де зібрані дані про країни спільноти, їх історію, економіку, культуру, найцікавіші пам’ятки і найвидатніших діячів. Альбом «Європа у 12 уроках» - це відповіді на питання про те, як функціонує ЄС, що таке спільний ринок, що означає бути європейським громадянином…

На думку Посла європейської молоді Катерини Чубей, Україна впевнено рухається на шляху європейського поступу. І молодь активно долучається до цього. Роль дитячої бібліотеки в цьому процесі провідна – тут діти почуваються комфортно, тому теми євроінтеграції можуть збирати в стінах закладу інтелектуальну юнь.

Та й бібліотекарі зацікавлені в більш активній співпраці з представниками європейських структур, такими як Молоді європейські посли. По-перше, одним з найперспективніших напрямків роботи обласної бібліотеки для дітей є проведення Європейських тематичних ігор, які можуть залучити до бібліотеки широко мислячих школярів. По-друге, Євросоюз – це постійний поступ, а відтак література, присвячена цій темі, має постійно оновлюватися. Тож подібна співпраця – це регулярне поповнення фондів книгозбірні новими виданнями, які так цікавлять читачів.

Обласна бібліотека для дітей сьогодні отримала книги від Послів європейської молоді не лише для себе. Заклад є методичним центром для дитячих бібліотек Чернігівщини, тож по два екземпляри кожного видання незабаром надійде і до районів області.


Чернігівська обласна бібліотека для дітей

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини