Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:22:30

У бібліотеці Короленкавідкрилася виставка картин "Коли душа у барвах оживає…" Ядвіги Белявської

22.06.2018   10:12Агенцiя

21 червня в "Мистецькій вітальні" Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відкрилася виставка картин "Коли душа у барвах оживає…" чернігівської художниці Ядвіги Белявської.

За професією конструктор-модельєр швейного виробництва, пані Ядвіга близько 14 років працювала художником-оформлювачем, дизайнером, бутафором. Має творчу категорію, більше 10 персональних виставок в Чернігові. Багато робіт знаходяться в приватних колекціях країн СНД, а також за кордоном: в Польщі, Чехії, Японії, США, Голландії.
Творче натхнення художниця черпає з самого буття та чарівної краси Поліської землі.

На експозиції "Коли душа у барвах оживає…" представлено 30 робіт у жанрі пейзажу та натюрморту, виконані аквареллю, пастеллю та олійними фарбами.

Ядвіга Белявська:
"Дар красномовства притаманний далеко не кожному.
Моя мова – це руки, які не випускають пензля й олівця практично все свідоме життя. Нехай ці скромні роботи розкажуть Вам про моє відношення до світу, про любов до різних проявів життя.
Моя творча біографія – це насамперед праця, що складається не тільки з успіхів, а й багатьох помилок та розчарувань, які все одно стали трампліном для нових робіт. Я не боюся ризикувати, фантазувати й експериментувати з різними матеріалами, змішуючи техніки та стилі. А головне – працювати над новою роботою для мене завжди радість, бо це потреба самої душі.
У зрілому віці я почуваю себе щасливішою, ніж в юності. Стала більш терплячою, добрішою до людей. Ціную найменшу радість, бо тепер знаю – прикрості неминучі для кожної людини на землі...
Маю надію, що мої щирі картини та акварелі додадуть вам позитивної енергії, допоможуть відновити душевну рівновагу та спочити душею…".
Експозиція діятиме протягом двох місяців. Відділ мистецтв бібліотеки щиро запрошує гостей і жителів міста відвідати оригінальну та різнопланову виставку талановитої чернігівки Ядвіги Белявської.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини