Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:39:03

Влада та громадськість закріпили на папері свої наміри про співпрацю у сфері культурно-просвітницької діяльності

20.06.2018   07:55Агенцiя

Угоду про партнерську співпрацю між Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації і Громадською організацією «Українська Ініціатива» підписали їх очільники – директор Департаменту Олександр Левочко та голова правління ГО Юрій Косенко 19 червня.

Сторони домовилися про поглиблення співпраці у сфері культурно-просвітницької діяльності, зокрема, національно-патріотичного спрямування; проведенні спільних акцій з ушанування пам’яті борців за незалежність України; протидії російській агресії.

Ще один напрям – міжнародна співпраця, зокрема, за участі партнерів та Закордонних Частин ГО «Українська Ініціатива». Ідея полягає в популяризації української культури за кордоном, ознайомленні українських громадян з досвідом іноземних країн, зміцненні європейського вибору України та успішного просування шляхом становлення незалежної демократичної держави.

Крім того, планується розробка та реалізація спільних проектів, спрямованих на зміцнення горизонтальних зв’язків між різними регіонами України. Першим етапом такої співпраці стала організація виступів творчих колективів Чернігівщини на Донбасі в березні цього року. Концерти відбулися за безпосередньої участі та сприяння саме ГО «Українська Ініціатива».

Учасники Угоди також задекларували готовність до співробітництва у видавничій діяльності, організації наукових заходів тощо.

– Наша співпраця розпочалася минулоріч. За цей час спільно з ГО «Українська Ініціатива» ми реалізували вже чимало проектів. Серед них – встановлення меморіальних дощок, проведення масштабних культурно-просвітницьких заходів із залученням делегацій з інших регіонів України, повернення із забуття імен українських письменників, політичних та громадських діячів – уродженців Чернігівщини. У планах на майбутнє – нові спільні проекти, – зазначив Олександр Левочко.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.