Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:06:09

"На палаючому Сході" - книжка, яка своїм змістом підтверджує, що проти нашої країни йде справжня війна

06.12.2017   08:10Агенцiя

Саме так наголошували сьогодні учасники презентації однойменного видання про героїв антитерористичної операції на сході України, які народилися або ж до початку воєнних дій служили на теренах Сіверського краю. Навіть організатори презентації не очікували, що велика конференц-зала обласної ради буде вкрай переповнена, адже долучитися до представлення тільки-но видрукуваної збірки про мужність чернігівських захисників Вітчизни, завітало близько ста осіб.

В їх числі - герої «палаючого сходу» та автори розповідей про них, родичі полеглих в боях учасників АТО, редактори видання, очільники місцевих засобів масової інформації, працівники обласної та міських бібліотек, керівники прес-служб силових структур області, студенти чернігівських вишів, журналісти центральних та місцевих ЗМІ.

В презентації, присвяченій Дню Збройних Сил нашої держави, взяли участь голова обласної ради Ігор Вдовенко, заступник голови обласної держадміністрації Наталія Романова, директор Департаменту інформаціїної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Андрій Подорван; обласний військовий комісар Олександр Криворучко; голова всеукраїнської Асоціації місцевих ЗМІ та обласної організації НСЖУ Олександр Назаренко, керівники та відповідальні працівники структурних підрозділів публічної і виконавчої влади області та міста на Десні.

В ході презентації, яку провів заслужений журналіст України, член правління обласної організації Національної спілки журналістів України, один із редакторів видання Анатолій Тютюнник, він зазначив, що книга «На палаючому Сході», де сконцентровано більше сотні нарисів та замальовок про чернігівських героїв, – це результат колективної праці журналістського загалу області. Також він висловив вдячність керівництву області за допомогу. Адже книга вийшла друком у комунальному підприємстві обласної ради ПАТ «ПВК «Десна»» у рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки, одним із пріоритів якої є популяризація та забезпечення випуску книг місцевих авторів коштом обласного бюджету.

Ведучий також акцентував особливу увагу присутніх на тому, що головним натхненником і упорядником збірки матеріалів про наших захисників був журналіст Володимир Лисенко, який, на жаль, відійшов у вічність 24 листопада цього року, всього десять днів не дочекавшись до цієї презентації. Але, як бачимо, мовив ведучий, Володимир Іванович залишив по собі добрий слід. Анатолій Тютюнник також наголосив, що на палаючому Сході час від часу гинуть наші земляки. І саме сьогодні Носівщина проводжає в останню путь ще одного героя – Володимира Мальцева. Після цих слів учасники вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих в АТО, а разом з ними і Володимира Лисенка - головного упорядника героїчної книги, який пішов у вічність аби залишити після себе справжній посібник героїчно-патріотичного виховання підростаючого покоління.

В свою чергу, у своєму зверненні до учасників презентації, голова обласної ради Ігор Вдовенко щиро подякував усім присутнім за те, що відгукнулись на запрошення обласної ради взяти особисту участь у сьогоднішній анонсованій події. Адже уже понад 17 років поспіль головний орган представницької влади Чернігівщини підтримує обласну програму видання творів місцевих авторів, дія якої продовжиться й надалі.

За словами промовця, особливу увагу депутати спільно з обласною державною адміністрацією звертають на соціально-значущі видання – на друк книжок, які здатні виховувати свідомими патріотами молодих громадян нашої держави. Саме на такі, які ініціював і упорядковував член НСЖУ Володимир Іванович Лисенко, колишній літпрацівник низки газет та обласного радіо, а потім голова Чернігівської ради, державний службовець, посадовець місцевого самоврядування та насамперед – журналіст, за плечима якого - редагування журналу «Орієнтир» та низки книг, в числі яких значну історично-документальну та патріотчно-виховну цінність мають збірки «Йшли у бій молодими» (2015) та «На палаючому Сході»(2017).

На думку промовця, нині презентована збірка – це життєпис подвигу українського народу у боротьбі з повзучою агресією північного сусіда на нашу споконвічну територію. Нагадуючи присутнім про натхненника і упорядника книги, виступаючий наголосив, що дуже шкода, що Володимир Іванович не дожив буквально декілька днів до дати презентації, але своєю активною позицією він залишив по собі вагомий доробок, який послужить історії боротьби українського народу за свою волю і свободу та патріотичному вихованню підростаючого покоління. Адже кожен матеріал з неї – про живих героїв російсько-української війни на Сході нашої держави і полеглих – не вирвані сторінки з їх життя, а літопис звитяги та подвигу. Подвигу заради нас, нині сущих – молодих і зрілого віку – які, завдячуючи героям розповідей з цієї збірки, живуть під мирним небом, - наголосив на Ігор Вдовенко.

Своє добре слово про нове видання, його упорядника та всіх її творців сказала і заступник голови обласної держадміністрації Наталія Романова.

Промовець наголосила, що на сторінках цієї книжки – справжня правда про війну і її учасників-героїв, частина яких сьогодні зібралися в конференц-залі обласної ради. Вона також зазначила, що українці проти українців ніколи не розв'яжуть війни, як це «старанно», тисячами фейків, пропагують північні сусіди, розв'язавши агресію проти суверенної держави. «На палаючому Сході» - це не видумана правда про героїзм і мужність наших воїнів за рідну Вітчизну, - наголосила виступаюча.

Про роботу на книгою також поділилися: один із її редакторів, помічник народного депутата України, журналіст Олександр Соломаха; редактор Коропської районної газети «Нові горизонти» Людмила Ковальчук; редактор Куликівської районної газети «Поліська правда» Валентина Селюк; доцент інституту ім. К. Д. Ушинського, рецензент книги Михайло Коропатник...

Своїми думками про книгу поділилася з присутніми і мама одного із полеглих героїв розповідей – воїна 169-ї роти спецпризначення Дениса Чередніченка – Марина Михайлівна Чередніченко, яка наголосила, що ця книга для неї дуже дорога, бо в ній розповідь про її «кровинку» - дорогого синочка Дениса, який віддав власне життя за світле майбутнє України.

Перед учасниками презентації виступили також живі герої книги – майор Петро Буйний, Городнянський військовий комісар та поет Олександр Куліда з Бобровицького району, який почитав присутнім свої вірші, присвячені бойовим побратимам.

Свою думку про видання висловив і голова ГО «Єдина родина України» Микола Шанський, інші учасники заходу.

А завершилася презентація книги «На палаючому Сході» врученням десяти героям розповідей відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Також учасникам заходу була представлена виставка видань про учасників АТО, підготовлена державною обласною універсальною науковою бібліотекою ім.В.Г.Короленка та роботи В.І. Лисенка. І, до речі, одна із них – книга «На палаючому Сході» була вручена кожному із учасників сьогоднішньої презентації.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини