Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:47:18

Чернігівський історичний музей відсвяткував день народження. ВІДЕО

29.11.2017   11:31Агенцiя

Іменини, які традиційно відзначають 26 листопада, цього року були пов’язані з бароном із Ліхтенштейна. Едуард Фальц-Фейн і Чернігівський історичний музей.

105-річний дідусь із Ліхтенштейна має пряме відношення до дня народження Чернігівського історичного музею. Востаннє барон Едуард Фальц-Фейн був у Чернігові у 1995 році, саме тоді він передав архівні документи його хрещеного батька Івана Товстоліса. У 1911 році Іван Товстоліс очолював Чернігівське повітове земство, був членом Чернігівської губернської архівної комісії. Саме остання на початку 20 століття і була пов’язана з історичним музеєм у Чернігові.

Архівні документи і продемонстрували гостям музею в день його народження.
Насправді музей може відзначати не один, а декілька днів народження, кажуть історики, адже у 20 столітті він складався із декількох музеїв, які були об’єднані під одним дахом.

Світлана Половнікова, старший науковий співробітник обласного історичного музею: «Наступного року — 180 літ, дата народження Василя Тарновського-молодшого, який і заповідав свою унікальну колекцію Чернігівському земству у 1896 році, від якого ми і рахуємо вік нашого музею».

Чим більше свят, тим більше подарунків, тому співробітники Чернігівського історичного не проти відзначати декілька днів народження – для користі справи. До речі, один подарунок музейники зробили собі самі — випустили збірку «Скарбниця української культури».

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.