Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:04:42

Відбулася зустріч з юристами ГО "Асоціація правознавців Чернігова"

07.10.2017   13:23Агенцiя

4 жовтня, напередодні Дня юриста, у Центрі правової інформації Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка відбулася зустріч з юристами ГО "Асоціація правознавців Чернігова" Владом Красногором та Артемом Юріним (помічник приватного нотаріуса Чернігівського міського нотаріального округу Красногора О.В.), спільно з в.о. начальника Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області В'ячеславом Чернишом і спеціалістами Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області.

Під час заходу В'ячеслав Черниш ознайомив присутніх з пілотним проектом Мін'юсту "Шлюб за добу". Далі говорили про електронні сервіси: про функціонування пілотного проекту щодо подання заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет, безпосередньо через веб-портал "Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану". Функціонування фронт-офісів щодо реєстрації народження та видачі свідоцтв про державну реєстрацію народження безпосередньо у медичних закладах нашої області, де приймаються пологи, про можливість подати заяву про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини у відділах ДРАЦС або в медичних закладах області. Розповів про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та бізнесу, реєстрацію громадських формувань і засобів масової інформації, систему безоплатної правової допомоги та ін.
 
Артем Юрін поінформував громаду про діяльність нотаріусів. Були роз'яснені питання спадкування майна, порядок і особливості посвідчення договорів дарування, заповітів. Надані відповіді щодо необхідних для цього документів, вартості оформлення, порядок державної реєстрації нерухомого майна, права та обов'язки сторін учасників цих правочинів.
 
Спеціалісти відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Світлана Махріна і Ніна Приступа презентували виставку-огляд ліфлетів Міністерства юстиції України в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту "Я МАЮ ПРАВО!".

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини