Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:39:26

Фестиваль історичної реконструкції набирає обертів. ВІДЕО

02.10.2017   11:30Агенцiя

Цьогоріч до Чернігова з’їхались реконструктори з восьми областей України, а також гості із Норвегії й Польщі. Чернігівський Дитинець наповнився звуками середньовічної музики та брязканням зброї – саме там проходив фестиваль.

Відтворити образ життя наших предків епохи Київської Русі – ось чим займаються ці люди. Час від часу вони з’їжджаються зі всієї України на такі от фестивалі, аби побитись на мечах, похизуватись новими знахідками, пограти в «середньовічні» ігри. Уже вдруге і Чернігів зустрічає реконструкторів у рамках історичного фестивалю.

Ось ці браві вікінги представляють клуб реконструкції «Егдер Вікенглаг», що в Норвегії. Вони вже втретє в Чернігові, їм до вподоби наша природа й архітектура, щоправда, жаліються – надто тепло. Тихон — одесит, і він відтворює образ… чернігівського воїна!

Головна забава на фестивалі – бої. Один на один, лава на лаву, на мечах, на ножах, кулачний бій… Словом, чоловіча тема. Втім, не тільки в мечах і списах полягає реконструкція. «Мирна розвага» — гра «Куб», такий собі середньовічний боулінг. Її організатори привезли з подібного фестивалю в Польщі. Так колись розважались жителі скандинавських країн.

Жіноча сторона цієї справи – відтворення одягу й прикрас того часу. Це – копітка робота, адже при їх виготовленні майстрині застосовують скляні й кістяні голки, працюють виключно з натуральними матеріалами. До того ж, усе — від взуття до сережок — має відповідати духу епохи.

Ось ця крихітка – зменшена репліка справжньої печі, в яких за часів Київської Русі плавили скло. Глина, вугілля, міхи – усе відповідає автентичним зразкам. Тут чернігівцям показували, як в десятому столітті робили намисто.

За словами організаторів, подібні заходи якнайкраще впливають на розвиток туризму в області. Загалом же туристичний сезон цього року – один із найуспішніших за останній час.

Фестиваль триватиме кілька днів. Свято на Валу – лише відкрита його частина. Решту часу реконструктори проводять у своєму колі: живуть в палатках, подібних до тих, які були в епоху Київської Русі, розпалюють вогонь без сірників, харчуються продуктами, якими харчувались наші предки. Це для нас реконструкторство – цікавий захід, для них це – спосіб життя.


Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини