Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:00:21

Відбулося відкриття виставки картин "Чернігівські пейзажі" Іллі Субботенка

18.05.2017   15:19Агенцiя

16 травня в рамках культурно-дозвіллєвого центру "Мистецька вітальня" в Чернігівській ОУНБ ім. В.Г. Короленка відбулося відкриття виставки картин "Чернігівські пейзажі" молодого художника, студента Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка Іллі Субботенка.

Народився 1994 року в Чернігові. З 2013 року навчається в ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка за спеціальністю "Дошкільна освіта і англійська мова".
 
Працює художник у жанрі пейзажу, захоплюючись історичними архітектурними перлинами Чернігівщини. Надає перевагу олійному живопису, акварелі та графіці. Творчий шлях митець розпочав у 2009 році з гуртка "Малюнок та живопис" під керівництвом Едуарда Красного при Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва.
 
Навчаючись в університеті, нагороджувався грамотами за активну участь в житті закладу та неодноразово завойовував призові місця в різноманітних художніх конкурсах. Зокрема, нагороджений дипломом за перемогу в конкурсі "Студент року 2017" в номінації "Творча особистість". Також проводив творчі конкурси та заняття з образотворчого мистецтва для дітей.
 
В 2015 та 2016 роках у стінах рідного ВНЗ відбулися персональні виставки картин Іллі Субботенка.
 
На виставці "Чернігівські пейзажі" представлено 23 роботи в жанрі пейзажу та натюрморту. Картини показують духовну, романтичну та живописну сторону старовинного міста.
 
"Найкраще про художника скажуть його роботи, – наголосив Роман Силко, доцент кафедри естетичного виховання ЧНПУ, заступник декана з виховної роботи факультету початкового навчання. – В картинах Іллі можна відчути різний настрій та стан природи, що означає його гнучкість та чутливість, як митця". Викладач також подякував бібліотеці, що дає змогу молодим художникам, які тільки розпочинають свій творчий шлях, презентувати свою роботу.
 
Едуард Красний, викладач образотворчого мистецтва студії "Малюнок та живопис" Чернігівського Палацу дітей та юнацтва, відзначив: "Це такий учень, котрий завжди прагне бути кращим. Він не стоїть на місці, постійно удосконалює свою живописну техніку. Це цінна риса характеру для художника, завдяки якій Ілля спроможний досягти більших висот".
 
Рідні та знайомі привітали Іллю з відкриттям виставки і побажали подальших творчих успіхів та нев'янучого натхнення, а батько Юрій Субботенко пообіцяв підтримувати сина й надалі в його захопленні.
 
Ілля Субботенко подякував батькам, викладачам, у яких вчився і навчається зараз, та відділу мистецтв за організацію виставки. "Я бажаю, щоб мої пейзажі дарували людям натхнення та красу, спонукали на творчість, допомагали пізнати навколишній світ в його різноманітних барвах, кольорах та відтінках".

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини