Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:12:48

"Жінки-матері нашого народу"

17.05.2017   08:07

До Дня матері в читальному залі центральної міської бібліотеки пройшов літературний вечір «Жінка, і пісня, і любов».

З історією цього свята нас ознайомила бібліотекар дорослого абонементу Людмила Конопля-Носач.

Цікаво, що ініціатива створення нової святкової дати належала американці Анні Джарвіс, яка захотіла увічнити пам’ять про власну матір. Українська діаспора в Канаді  ще у 1929 році відзначила цей день. Почали його святкувати і у нас, але у 1939 році заборонили. 
І тільки після здобуття незалежності в Україну повернулося це чудове свято.

Неможливо заборонити народу вшановувати матерів. З нагоди Дня матері відбулася презентація нової книжки-збірки патріотичної поезії «Сльози України» члена клубу «Літературна вітальня» Валентини Нестеренко. Вона теж мама. Має сина-спеціаліста по комп’ютерам та доньку-економіста і менеджера. Валентина Володимирівна працювала завідуючою поштового відділення у с. Буди Ічнянського району. Чоловік її- учасник бойових дій та АТО.

Поетеса підготувала слайд-шоу, в якому розповіла про себе. Писати вона стала не так давно. Та вже має поетичні збірки «Життя-спогади», «Чотири пори року». Сьогодні вона презентує нову-«Сльози України. Поетеса не минає політичні теми. У неї є вірші про Євромайдан, на якому її дорослі діти відстоювали європейське майбутнє власної країни. Багато творів про війну на Донбасі, АТО. Вона дуже хоче бачити Україну самостійною й щасливою країною. І не розуміє, чому все повернулося проти людей. Скільки ще молоді ми загубимо у так званому АТО? Такого тяжкого життя українці ще не мали. Зараз в розробці у Валентини Володимирівни нова книжка «Україна моя-доля моя».
 
З новонародженою збіркою «Сльози України» Валентину Нестеренко вітали колеги по перу, працівники бібліотеки, голова Спілки афганців Ступак А.М. Наша гостя з Іспанії Людмила Герасименко виступила з музичним номером-виконала під гітару популярні пісні іспанською та французькою мовами. А потім всі згадали українські народні пісні. Не можна забувати власне коріння.


Н. Старінко, бібліотекар Ніжинської ЦБС

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини