Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:10:04

Відкрилася виставка бібліотечних матеріалів до 80-річчя з дня народження Миколи Турківського

15.05.2017   10:18Агенцiя

16 травня виповнюється 80 років з дня народження нашого земляка, відомого українського письменника Миколи Турківського. З нагоди цього дня 14 травня в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відкрилася виставка бібліотечних матеріалів.

Микола Турківський – поет і прозаїк, родом із села Линовиця Прилуцького району Чернігівської області. Він автор багатьох книг,  серед яких «Материнка», «Гірка чаша», «Сонце над світом», «І дум, і років передзвін». Є у нього роботи для дітей: «Грала білка на сопілці», «В чарах дитячого світу», «Мур-мур» та інші.

Турківський – не лише талановитий письменник. Він іще й обдарований художник – для ілюстрування багатьох книг використовує свої малюнки. Також Турківський оформлював і редагував книжки місцевих письменників.

На виставці бібліотечних матеріалів у музеї-заповіднику можна побачити книжки, що ілюструють письменницький хист Миколи Турківського.

Виставка триватиме до 24 травня.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Тел. для довідок: (04622) 4-10-03, (04622) 4-43-26.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.