Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:30:37

Відбулася четверта зустріч мистецького проекту "Михайло Коцюбинський у колі друзів"

13.05.2017   15:15Агенцiя

12 травня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику відбулася чергова зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський у колі друзів».

Цього разу захід був присвячений доброму товаришу Михайла Коцюбинського, відомому українському етнографу – Володимиру Гнатюку. Дружба між ними тривала протягом п’ятнадцяти років. І ділилися вони найсокровеннішим.

В кінолекційній залі музею було як завжди людно. Багато хто прийшов дізнатися про ще одного друга Михайла Коцюбинського. А атмосфера під час заходу була як завжди по-домашньому теплою та затишною. Гості, що завітали на зустріч, відчували себе однією великою родиною. Всі вони сиділи за вишуканими столиками з ажурними скатертинками, пили запашний чай і слухали цікаву розповідь ведучої проекту Наталії Коцюбинської про долю Володимира Гнатюка, про те, як перетнувся його життєвий шлях із Михайлом Коцюбинським. Гості змогли легко зануритися в добу західноукраїнського села понад сто років тому – переглядали краєвиди Карпат, гуцульські типи, дізналися про нетрадиційні для нашої місцевості обряди та звичаї.

Дружба двох відомих постатей була не лише справжньою та щирою, а іще й плідною. Адже саме завдяки їй Михайлові Коцюбинському вдалося назбирати багатющий етнографічний матеріал у Західній Україні, який ліг в основу його відомої повісті «Тіні забутих предків» – мистецької вершини історії українського письменства, яка була втілена і в кінематографі. Всі присутні переглянули фрагменти з відомого фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків».

За доброю традицією наприкінці заходу було зроблено анонс наступної зустрічі. Вона відбудеться 9 червня і буде присвячена Павлу Тичині.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини