Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:15:47

"Так буває у дні війни" — фотовиставка про кохання на фронті. ВІДЕО

06.05.2017   10:36Агенцiя

Тема кохання на війні у радянські часи не надто афішувалася. На передньому плані – подвиг солдата або ж горе матері та вдови. Але ж попри кулі та бомби, люди жили, любили, дітей народжували. Торжество життя над смертю та тріумф любові спробував показати фотохудожник із Прилук Віктор Молодий. Фотовиставка його світлин «Так буває у дні війни» відкрилась в обласній бібліотеці імені Короленка.

«Так буває в дні війни» — фотовиставку із такою назвою до Чернігова привіз прилуцький фотохудожник Віктор Молодий. Тема воєнна — Друга світова, проте на 17 світлинах у центрі уваги не бойові дії, а кохання двох молодих людей.

Віктор Молодий, фотограф: «Дідусь рідний, дядько двоюрідний воювали, і хотілося таки (і нинішні часи буремні) зробить таку тематику, щоб вона показала, що продовжується життя. І переможе таки кохання і життя».

Ніна Горбань, бібліотекар Прилуцької міської бібліотеки: «Коли ми зробили виставку у нас в бібліотеці, то одна із прилучан прийшла і просто застигла. Вона каже, ви знаєте, я в цій історії побачила історію своїх батьків. І розказала історію про те, як її мама була медичною сестрою, як вона витягла з поля бою свого майбутнього чоловіка, як вона його виходила на війні, а потім так сталось, що фронти їхні розійшлись, на війні вони більше не зустрілися. Вони все таки знайшли один одного і в 1947 році одружилися».

Фотографії не історичні, це постановка, герої фотозйомки – звичайні прилучани, вони не актори і не пара. А от реквізити, використані, під час фотозйомки, — справжні історичні експонати (наприклад, фронтова міна, знайдена під час смоленських розкопок).

Ніна Горбань, бібліотекар Прилуцької міської бібліотеки: «Предмети військової пори: і той самий мішок, і міна, і патефон, і лампи, і кружка військова, і чайник цієї доби. Вони справжні, вони тримають на собі відбиток того часу».

Уявити, яким було кохання на фронті у часи Другої світової, відвідувачі бібліотеки імені Короленка зможуть близько місяця.

   

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини