Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:57:07

У рідному селі видатного педагога та науковця Івана Зязюна відкрили музей-садибу

01.04.2017   12:42

Вшанували пам’ять академіка Івана Зязюна, уродженця Чернігівщини, 31 березня, в селі Пашківка Ніжинського району.

Захід зібрав гостей з Чернігівської, Київської, Полтавської та Харківської областей. До заходу також долучилися члени делегації Комітету педагогічних наук Польської академії наук.

Учасники поклали квіти до могили видатного українського педагога та вирушили пішою ходою до його батьківського дому на відкриття музею-садиби.

На урочистому мітингу друзі та колеги Івана Зязюна згадали академіка щирими словами поваги та вдячності, адже для багатьох з присутніх він був учителем та наставником.

– Педагоги Чернігівщини шанують наукову спадщину Івана Зязюна. Він був непересічною особистістю, одночасно талановитим науковцем і щирою, сердечною людиною. Нещодавно в Чернігівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського на його честь ми відкрили педагогічну майстерню. Також плануємо винести на чергове засідання сесії обласної ради пропозицію щодо встановлення премії для творчих вчителів імені нашого видатного земляка, – наголосив начальник Управління освіти і науки ОДА Микола Конопацький.

Представники Національної академії педагогічних наук України знайшли та представили в експозиції музею-садиби багато автентичних речей, оригінали документів академіка, ікони його сім’ї тощо. У будинку збережено робочий кабінет Івана Зязюна таким, яким він був за життя видатного науковця.


Довідково:

Зязюн Іван Андрійович народився в 1938 році в селі Пашківка Ніжинського району Чернігівської області. Він був першим Міністром освіти і науки незалежної України, директором Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих Національної академії педагогічних наук України, доктором філософських наук, ректором Полтавського педагогічного інституту імені В.Г.Короленка.
Автор понад 350 наукових праць, серед яких підручники, навчальні та навчально-методичні посібники, монографії з проблем педагогічної майстерності, неперервної професійної освіти, етики та естетики, теорії української та зарубіжної культури.
У 1998 році Американський біографічний інститут обрав Івана Зязюна «Людиною року».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини