Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:11:14

Двадцять тисяч гривень передали менські підприємці хворим дітям під час благодійного фестивалю "Золотий фенікс"

06.03.2017   16:36Агенцiя

ГРОШІ – РЕАЛЬНІ, НЕ СЕРТИФІКАТНІ

Голова районної організації партії «Наш край», приватний підприємець Володимир Булавка, вручивши пухкенький конверт із грошима ведучій заходу, фахівцю Менського районного центру соціальних служб сім”ї, дітей та молоді Світлані Шелудько, швиденько полишив сцену.

Ледве вловила його, аби розпитати про рішення колег підтримати власними коштами хворих діток.

- Для батьків найважливіше – здоровя і життя дітей. Свого часу ми вже виділяли кошти на лікування тяжкохворого маленького хлопчика  Сашка Бабича.  Розуміємо, які дорогі сьогодні ліки. Отож мої колеги - однодумці й вирішили допомогти родинам, які опинилися в матеріальній скруті. Підприємці доручили мені передати гроші Менському районному центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді.

Володимир Булавка – людина непублічна, на промови  не мастак. Та, як сказала бухгалтер центру Наталія Толста, підприємці слова дотримують, і їм можна вірити.

Професія журналіста навчила мене сумніватися, отож аби пересвідчитися, що в конверті справді озвучена зі сцени велика сума, попросила його працівників  перерахувати гроші при мені. Перерахували. Таки й справді 20 тисяч гривень. Реальних – не сертифікатних(!). Пожертва для хворих діток.

МАТЕРИНСТВО З ПРИСМАКОМ СЛЬОЗИ

Мати  двохрічного менянина Сашка Бабича – Натaлія Крaвченко сердечно дякувала всім жителям району, хто пожертвував гроші на операцію та лікування її сина. Особлива вдячність матері голові районної ради Олександру Миснику - ініціатору цьогорічного свята проводів зими. Під час дійства було продано 1898  лотерейних квитків і зібрано для післяопераційної реабілітації Сашка майже 19 тисяч гривень.  Родина хлопчика вже отримала ці гроші.



Розмовляємо з Наталею як матері, поріднені тривогою за долі дітей, а по обличчю Наталі рясно течуть великі, мов горошини, сльозинки. Жінці важко говорити: вона водночас і радіє, і печалиться. Радіє, бо люди й районна влада пройнялися її горем.

Печалиться, бо материнство з присмаком сльози, з випробуваннями, з труднощами. Та біду легше долати гуртом, і меняни не залишили матір наодинці з проблемами – громадою борються за порятунок хлопчика.

ВЛАСНИМИ РУКАМИ І ВІД ЩИРОГО СЕРЦЯ

За словами дев’ятикласниці міської загальноосвітньої школи ім. Шевченка Аліни Руденко, волонтери вже другий рік збирають гроші на лікування хлопчика, ставлять скриньки у магазинах, в багатолюдних місцях. На фестивалі «Золотий фенікс» - теж, як поінформує в телефонній розмові Наталія Толста, для Сашка зібрано 1266 гривень.

Реалізовувалися саморобки членів гуртка  «Сувенірний »Центру дитячої та юнацької творчості.  Трійко симпатичних продавчинь Анастасія Адруг, Катерина Перфілова і Катерина Кондратій пропонували всілякі обереги від злих сил – лялечки – мотанки, кулони, медальйони, вінички – букети…

Житель Осьмаків Олександр  Жилка привіз на благодійний ярмарок власні вироби із природних матеріалів. До Чернігова повернуся з плетеними з кори постолами. Трохи полежать – бо треба ще онучі з натуральної тканини, щоб «обновка лягла на ногу».  Домовляємося з Олександром, що онучі будуть наступного разу.

Пасічник Віктор Мельник передав для реалізації кілька банок меду – і таким чином долучився до благодійництва. Редакція «Нашого слова» дарувала менянам піврічну передплату на газету і фірмові футболки. Я теж полюбила «НС».

Згадані лялечки, за словами керівника гуртка «Сувенірний» Інни Дубницької, теж були виготовлені з подарованих педагогамикусників тканин.

Ментальні риси українців - доброта і милосердя, чуйність і вболівання за ближнього -  яскраво засвідчив і фестиваль «Золотий фенікс», проведений в Мені у двадцять перше.

Кошти від реалізації квитків (загалом  24 тисячі 200 гривень)  разом із 20 тисячами гривень, врученими Володимиром Булавком,   як запевнила бухгалтер Центру, будуть перераховані на спеціальний рахунок і за потреби виділятимуться хворим діткам. Зокрема, гроші передбачені, і на лікування трирічної тяжкохворої  Тетянки Корж.

Так, по краплинці й твориться ріка добра.

Ольга Чернякова.
Фото автора та Валерія Тихонова

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини