Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:11:05

Відбулася презентація нового мистецького проекту "Михайло Коцюбинський. У колі друзів"

27.02.2017   17:54Агенцiя

24 лютого у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася презентація нового мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів». Перша зустріч проекту була присвячена видатному українському письменнику, байкареві Леоніду Глібову.

На початку заходу автор і ведуча проекту Наталія Коцюбинська звернула увагу гостей, що цього року під час уже традиційних щомісячних зустрічей розмова піде про людей, котрі оточували письменника, з якими він був пов’язаний у своїх повсякденних, творчих і громадських справах.

А особливий акцент буде зроблено на тих особистостях, з якими цього року пов’язані ювілейні дати.
Однією з таких особистостей, 190-річний ювілей котрого ми відзначатимемо 5 березня, і є виданий український письменник, поет, байкар, видавець і громадський діяч Леонід Глібов.

Хоча Михайло Коцюбинський і Леонід Глібов не були особисто знайомі, проте є чимало ниточок, що пов’язують цих двох талановитих людей, котрі у різні часи жили в Чернігові. Саме про ці зв’язки, а ще про особисту і творчу долю Л.Глібова та його нащадків говорили цього вечора у затишній музейній залі.

За чашкою духмяного чаю глядачі здійснили мандрівку у часі і просторі та прогулялися вулицями старовинного Ніжина і Чернігова, котрими свого часу неодноразово ступала нога Леоніда Глібова та його родини, послухали пісню «Стоїть гора високая», написану на слова поета.

Уже традиційно наприкінці заходу Наталія Михайлівна анонсувала нову зустріч, котра відбудеться 17 березня і буде присвячена Миколі Лисенку.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини