Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:59:30

Директорам обласних закладів культури продовжать контракти

19.01.2017   08:30Агенцiя

Ще п’ять років Ніжинський академічний український драматичний театр імені М.М. Коцюбинського очолюватиме Юрій Муквич, а Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм – Сергій Теребун.

Рішення щодо продовження контрактів прийняли вчора, 18 січня, на засіданні конкурсної комісії в облдержадміністрації. Зібрання провела голова конкурсної комісії, заступник голови – керівник апарату ОДА Наталія Романова.

Відповідна комісія затвердила кандидатури Юрія Муквича та Сергія Теребуна на посади керівників.

Під час співбесіди директор Ніжинського театру Юрій Муквич, який очолює заклад з 2000 року, розповів про плани розвитку театру на найближчі роки.

З метою поповнення колективу новими талантами при театрі планують відкрити акторську студію для дорослих. Якщо охочих виявиться багато – через два роки запрацюють і дитячі групи. Також в перспективі відкриття малої сцени, створення літнього театру, будівництво квартир для працівників закладу та закупівля нової звукової техніки.

Сергія Теребуна призначили на посаду генерального директора філармонійного центру на початку минулого року. Тому в ході співбесіди він прозвітував про рік діяльності та поділився з присутніми проектом розвитку закладу.

Одним з досягнень за рік Сергій Теребун вважає скорочення чотирьох заступників. Заощаджені кошти витратили на створення продюсерського центру, режисерської та організаційної групи, які займаються проведенням гастрольної та концертної діяльності.

Найближчим часом Департамент культури і туризму, національностей та релігій ОДА здійснить необхідні кроки по призначенню керівників закладів культури відповідно до чинного законодавства.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.