Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:10:40

"Побратими" і "Відчайдухи" — книги про справжніх героїв

25.11.2016   12:27Агенцiя

Журнал «Військо України» започаткував серію книжок про героїв антитерористичної операції на сході України. Два перших видання «Побратими» і «Відчайдухи» презентували чернігівцям 24 листопада, в обласній універсальній науковій бібліотеці імені В.Г. Короленка.

За словами редактора журналу Валентина Буряченка, матеріали збирали понад два роки, аби розказати про воїнів – захисників Батьківщини, показати, як українців об’єднали патріотизм і хоробрість.

Були на заході і безпосередні учасники військових дій, серед яких і легендарний АТОвець, кавалер орденів Богдана Хмельницького та «За мужність» Юрій Літковець.

Бійці вважають надзвичайно важливими такі книги, адже в них – правдиві історії про війну, які необхідно знати всім, особливо молоді. Підростаюче покоління має розуміти, що відбувається на східних рубежах країни.

«Побратими» і «Відчайдухи» — це лише перші дві книги з цієї серії часопису «Військо України». Військові журналісти продовжують збирати матеріали про героїв війни. Зокрема, третю книгу вони обіцяють присвятити участі в антитерористичній операції жінок, їх відвазі та самовідданості.

Автори видань та учасники військових дій на Донбасі сподіваються, що після виходу в світ книги не залишать байдужими читачів, зміцнюватимуть віру в незламну силу українців.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини