Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:19:16

Виставка до 400-річчя вірменського книгодрукування в Україні відкрилася в м. Чернігові

25.11.2016   12:19Агенцiя

22 листопада у м. Чернігові презентували першу виставку культурної та історичної спадщини вірменів в Україні.

Культура кавказького народу залишила багатовіковий слід в українській культурі. Наразі ж представники Спілки вірмен Україні розшукують сліди своєї культурної спадщини у різних регіонах України, в тому числі і на Чернігівщині.

У обласному художньому музеї імені Григорія Галагана представили виставку вірменської спадщини України. У відкритті виставки взяли участь головний спеціаліст Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Анна Дорошенко, директор Чернігівського художнього музею ім. Г.Галагана Ірина Ральченко, члени вірменської громади області, представники інших національних громад, духовенства, жителі міста.

Це перша виставка вірменської культури у нашому місті. До цього матеріали експонувалися у Києві, Дніпрі та Львові. Експозицію приурочили до 400-річчя вірменського книгодрукуванню в Україні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини