Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:59:45

На сьогодні Міський палац культури має найкраще в Чернігові звукове та світлове обладнання

22.11.2016   08:09

21 листопада, на розширеній нараді Чернігівського міського голови з керівниками структцрних підгозділів міської ради звітувала про роботу комунального підприємства «Міський Палац культури» за 2016 рік його директор Ірина Должикова.

КП «Міський Палац культури» Чернігівської міської ради організовує культурне дозвілля мешканців та гостей міста, гастрольні заходи, конкурси, фестивалі, музичні шоу, вистави, лекції, тематичні вечори, конференції, заходи для дітей та молоді, а також розвиває художню самодіяльність всіх верств населення.

Протягом останнього року цей заклад змінився і продовжує змінюватися як зовні, так і по суті. Мета цих трансформацій - зробити Міський палац культури дійсно центром культурного життя Чернігова

У цьому році була проведена реорганізація та атестація усіх працівників підприємства, проведено конкурс на вакантні посади художнього та артистичного персоналу: головний балетмейстер, головний диригент, вокалісти.

Вперше на базі Палацу створено професійний колектив - муніципальний духовий оркестр. Наразі триває формування колективу, але основний склад уже набраний. Презентація програми нового колективу планується на початок 2017 року.


Фінансова діяльність

За словами Ірини Должикової, дохід Палацу формується за рахунок культурно-мистецької діяльності та здачі в оренду приміщень. Більша частина доходів від діяльності Палацу, а саме 646,8 тис. грн формується за рахунок культурно-мистецьких заходів, що становить 32,7% від доходу. Від оренди приміщень підприємство отримало у звітному періоді 232, 9 тис. грн (8,8 % доходу).

Підприємство отримало за 10 місяців 2016 р. дотацію з бюджету на заробітну плату та комунальні послуги – 1 757, 6 тис. грн, що склало частину доходу підприємства (67%).

За 10 місяців цього року витрати підприємства розподілились таким чином:
- на матеріальні витрати (паливо, енергія, придбання матеріалів господарського призначення, миючі засоби, канцелярські товари) – 533,3 тис. грн;
- на оплату праці - 1680,5 тис. грн та відрахування із заробітної плати –347,5 тис. грн;
- амортизаційні відрахування – 262,0 тис. грн;
- інші витрати (земельний податок, вивіз сміття, послуги банку, витрати на зв'язок, оплата лікарняних за рахунок підприємства) – 192,4 тис. грн.

Оплата комунальних послуг фінансується з бюджету. Земельний податок, який у 2016 році склав 113,5 тис. грн, підприємство оплачує за власні кошти у повному обсязі.


Концертно-розважальна діяльність

На базі Палацу діють сім аматорських колективів:
- заслужений аматорський народний хор України «Десна»,
- народний аматорський хор ветеранів війни та праці,
- народний аматорський ансамбль танцю «Дружба»,
- народний аматорський фольклорний ансамбль пісні «Сіверяни»,
- зразковий дитячий ансамбль народного танцю «Десняночка»,
- народний художній колектив зразковий театр народного танцю «Слов’яни»,
- аматорський естрадний оркестр «Меридіан».

Щорічно аматорські колективи Палацу дають звітні концерти, а також беруть участь у всіх загальноміських заходах.

Всього з січня по вересень цього року колективи підприємства взяли участь у 65 заходах, що в двічі більше у порівнянні з показником минулого року (31 захід на виїзді здійснено у 2015 р.) Це і виступи на загальноміських урочистостях, концертних програмах, виїзні концерти до лікарень, геріатричного пансіонату та ін.

Також на базі Палацу функціонують наступні колективи (громадські організації, що займаються на платній основі та функціонують за рахунок членських внесків):
- Зразковий колектив танцювальний центр «Інсайд»
- Зразковий клуб спортивного танцю «Ніка»
- Народний колектив театр танців «Ліла»
- Центр йоги 
- Модельне агентство та креативне об’єднання «Академія зірок»
- Театр тіней FireFlies

З нового навчального року до Палацу було залучено ще два колективи - Творчий центр «Арт Войс» та Зразковий колектив сучасного танцю «Парадокс».

Усі колективи не тільки постійно беруть участь у загальноміських святах, заходах Палацу, але є організаторами та учасниками міських, всеукраїнських та міжнародних фестивалів і конкурсів. В них займаються діти різних вікових груп та дорослі.

Окрім танцювально-вокальних, діють навчальні студії для дітей дошкільного та шкільного віку:
- курси вивчення англійської мови - студія «Поліглот»
- курси підготовки до школи «Школярик»
- студія англійської мови «Планета Знань»

З січня по листопад 2016 р. на базі Палацу проведено 72 культурно-мистецьких заходи на кшталт фестивалів, концертів, конкурсів, вистав, виступів зірок української та зарубіжної естради.

За звітний період до Палацу завітали такі відомі зірки та коллектив: Гурт "Брутто", The HardKiss, "Антитіла“ , "Dizel show" , ONUKA, Злата Огнєвіч, Гурт “Авіатор” , DORО та інші.

Також були організовані наступні концертні програми: урочистості до 2-ї річниці створення Нацгвардії України, Творчий звіт міста Чернігова, концерт до 8 березня, до Дня вчителя, щорічний пісенний фестиваль «Поклик серця», «Жінка року», концерт до Дня працівника культури та майстрів народного мистецтв, відкриття туристичного сезону, Дні Меммінгена в Чернігові, святкування Дня міста відкриття малої міської сцени та багато інших заходів.


Оновлення Палацу культури

Міський Палац культури постійно приймає у себе міські, обласні та всеукраїнські фестивалі та конкурси. До міста приїжджають багато учасників та членів журі з інших міст. Тому, як зазначила Ірина Должикова, найбільшим прагненням є поступове переоблаштування будівлі на сучасний концертний майданчик, яким би місто пишалося. Саме з цією метою – привести головний концертний майданчик міста у достойний вигляд – у 2016 році і було розпочато масштабну роботу з перетворення занедбаного будинку культури у справжній Палац культури.

Робота розпочалася з концертної зали. Були повністю замінені глядацькі крісла, адже до цього часу вони були двох видів і навіть різних кольорів, а деякі були зламані. В концертній залі також пофарбовані стіни, пошліфована та пофарбована підлога, замінені карнізи та штори на вхідних дверях. Проведено реконструкцію системи опалення концертної зали.

Крім того, пошитий одяг для сцени (4 куліси, падуги), арлекін, французька біла штора. Головна сценічна завіса була перешита та відреставрована.

Для більш якісного озвучення заходів було закуплене нове звукове обладнання, докуплені мікрофони в тому числі і підвісні, що дало можливість приймати театральні вистави на сцені Палацу. Наявна кількість мікрофонів дає змогу озвучувати оркестри, хори. Також закуплено нове найкраще у місті світлове обладнання.

Проведено ремонт в конференц-залі та в одному із танцювальних класів, адже він був непридатний для занять. В ньому вже з 1 вересня займаються творчі колективи. Також оновлюються гримерні кімнати та кінозал.

У результаті проведених процедур закупівель: тендер та через систему Prozorro, було зекономлено більше 1 124,0 тис. грн. За рахунок цієї економії додатково придбано обладнання для озвучення виїзних міських заходів, укладений договір на поставку сучасного виставкового обладнання, якого насьогодні місто не має. Готове обладнання буде наявне вже у грудні цього року. Також частину коштів спрямовано на ремонт внутрішніх приміщень, який на разі ведеться у Палаці.

Цього року Палацу було виділено субвенцію з державного бюджету в сумі 2 млн. грн. На даний час проводяться роботи по заміні вітражних вікон та дверей вхідних груп на енергоефективні конструкції в рамках програми по енергозбереженню. Окрім того, нові вітражі покращили естетичний вигляд головного концертного майданчика міста.

Також ведуться роботи із благоустрою прибудинкової території та облаштування автостоянки для відвідувачів.

В планах на наступні роки - проведення ремонтних робіт внутрішніх приміщень Палацу – холу, фойе, концертної зали у відповідності з розробленим ПКД та дизайнерським проектом.

Із виділених у поточному році підприємству коштів станом на 21.11.2016 року вже освоєно 42,4 відсотки, роботи ще ведуться. Враховуючи передбачені договорами строки виконання робіт, до середини грудня 2016 року буде освоєно весь обсяг виділених асигнувань.

Логотип Палацу культури було змінено на більш сучасний. Друкована продукція, оформлення стендів приводиться до єдиного стилю.

На сторінках в соцмережах Facebook, Вконтакті оперативно розміщуються анонси та інформація про проведені заходи.

Завершуючи свою доповідь, начальник КП «Міський Палац культури» повідомила, що на даний час на підприємстві йде активна підготовка до новорічних свят. Для дітей молодшого шкільного віку на сцені Палацу буде поставлена музична казка «Снігова королева та чарівне дзеркало». Для розробки сценарію та постановки вистави запрошений режисер та професійні артисти.

«Для Палацу такий досвід вперше, ми сподіваємося здивувати наших найменших глядачів. Наразі готуються декорації, костюми, проводяться репетиції. Для дітей старшого шкільного віку пройдуть шкільні дискотеки. За мотивами всіма улюбленого кінофільму готується новорічна програма «Карнавальна ніч перезавантаження 2017», - сказала Ірина Должикова.
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини