Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:35:54

Найкращі юні читачі Чернігівщини на фестивалі "Книгоманія-2016"

20.05.2016   12:19Агенцiя

Переможці обласного етапу щорічного Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України» Крикун Вадим 7 класу (Лемешівська сільська бібліотека-філіал Городнянської ЦБС) та Дорошенко Алісія 6 класу (Прилуцька міська бібліотека для дітей ім. Павла Білецького–Носенка) представляли Чернігівщину 12-15 травня у Львові, де відбувся традиційний Фестиваль дитячого читання «Книгоманія-2016» в рамках Дитячого форуму видавців.

Майже 50 юних книгоманів, приїхали до міста Лева з усіх куточків України і взяли участь в різноманітних цікавих заходах. Вони зустрічалися з українськими дитячими письменниками, брали участь у літературно-пригодницькому квесті за підтримки компанії «Галичина».

Театралізована церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2016», урочисто пройшла в одній з найстаріших бібліотек України - Науковій бібліотеці Львівського Національного Університету імені І. Франка. Традиційно відбулося вручення читацьких сертифікатів цієї бібліотеки всім переможцям конкурсу, які дозволяють і тепер і в майбутньому бути читачами однієї з найвідоміших бібліотек нашої держави.

Діти отримали чудові майстер-класи з літературної журналістики та мистецтва фотографії. Надовго запам’ятається юним книголюбам незвичайний захід - мозковий штурм за участі письменників Лесі Вороніної, Христини Лукащук, Оксани Думанської та Тараса Шила, під час якого організатори конкурсу порадилися з дітьми, в якому форматі на майбутнє краще проводити Всеукраїнський конкурс – online чи offline, тому що для організаторів конкурсу була важлива думка з цього приводу саме юних учасників конкурсу. Найкращі читачі Чернігівщини Вадим та Алісія мали змогу поспілкуватися з Президентом ГО «Форум видавців» Олександрою Коваль і переконатися, що читання хороших книжок робить життя цікавим, насиченим та успішним.

Справжнім сюрпризом для дітей став виступ львівського молодіжного рок-гурту «ПашКо BAND». Всі танцювали, співали, емоції зашкалювали!

Діти гідно представили Чернігівщину та повернулися додому з цікавими книгами, масою позитивних емоцій, а головне – з новими друзями з усієї України.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини