Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 21:53:07

"Шлях воїна – один на двох"

19.05.2016   09:28Агенцiя

18 травня в приміщенні Колегіуму на території Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» (на Валу) відкрилась виставка колекції козацької та самурайської зброї. Виставка започаткована у рамках нового історико-просвітницького проекту Міжнародного благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана».

У колекції із Feldman Family Museum зібрані давні самурайські мечі та безцінні реліквії козацької доби — предмети озброєння та персні-печатки, що належали представникам козацької старшини, і навіть гетьманам. 

Відкрив виставку Генеральний директор Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Юрій Соболь. Він повідомив, що на виставці представлені 69 експонатів колекції мецената, відомого українського державного та громадського діяча Олександра Фельдмана, які демонструють військову міць українського війська козацької доби.

За його словами виставка показує спадкоємність кращих військових традицій українського війська, зброя якого має багато спільного зі зброєю легендарних японських воїнів – самураїв.

Олександр Фельдман, який взяв участь у церемонії відкритті колекції, подякував чернігівцям за увагу та інтерес до його колекції й зазначив, що планує провезти виставку по різних містах України, серед яких: Львів, Харків, Запоріжжя, Дніпропетровськ та ін. Він також зауважив, що люди, які володіли цією зброєю любили свою Батьківщину й цінували свою свободу, і ці традиції мають передаватися від покоління поколінню.

Заступник обласного військового комісара Вадим Лільчицький відзначив важливу роль виставки у військово-патріотичному вихованні молодого покоління, особливо в умовах ведення військових дій на території нашої країни.

Коментуючи відкриття виставки, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив, що це визначна й цікава подія для чернігівців та гостей міста, адже це гарний привід  популяризувати історичні та культурні знання, виховувати патріотизм та гордість в суспільстві за свою країну. Він також висловив вдячність за те, що робиться для цього зусиллями меценатів.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.