Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:43:48

Мовою барв, орнаментів і крою (виставка-експозиція до Дня національного вбрання)

18.05.2016   15:00Агенцiя

У Чернігівській обласній бібліотеці для дітей відкрилася яскрава виставка-експозиція "Мовою барв, орнаментів і крою", присвячена Дню українського національного вбрання.

Кожен народ має свою давню культуру, традиції, характер, який проявляється повсякчас у творчості, а також національному традиційному одязі.

Виставка у відділі мистецтв нашої бібліотеки допоможе дізнатися, як же одягалися наші предки, які тканини і технології використовувалися при виготовленні одягу.

На ній представлені найкращі книжкові видання про український костюм різних часів і регіонів країни, а також оригінальний одяг, який був виготовлений и використовувався на початку ХХ-го століття на Чернігівщині. Діти з цікавістю розглядають дитячі, жіночі і чоловічі вишивані сорочки, корсетку, спідницю, білий полотняний фартух вишитий по подолу, з “закладками” та обшивкою мереживом, різноколірні хустки та намисто.

Все це трепетно зберігається і передається від покоління до покоління в родинах українців, тому що національний одяг — це святиня кожного народу.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини