Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:28:12

Коли бібліотека зачиняється…

26.04.2016   14:11Агенцiя

Програма в рамках Всеукраїнської акції «Ніч в бібліотеці».

Що відбувається в бібліотеці, коли вона зачиняється та пішов останній читач? Приходить вечір, потім ніч, оживають мудрі книги, зі сторінок виходять герої улюблених книг - феї, маги, чаклуни, мандрівники, корсари та інші, знову вони подорожують, шукають пригоди, а іноді сидять за самоваром і тихенько ведуть бесіду…

Саме в такий вечір найактивніші читачі Чернігівської обласної бібліотеки для дітей разом з батьками зібралися в своїй бібліотеці, де для них була підготовлена цікава спеціальна програма в рамках Всеукраїнської акції «Ніч в бібліотеці».

На початку дітей порадував веселими гарними танцями хореографічний колектив гімназії № 31, оплесками діти зустріли вокалістку Надійку Поклад (ЗОШ № 34).

А після цього почалися справжні дива. У відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів малюків зустрічала Фея – Книга; бібліотечна Майстриня дала майстер – клас «Чарівний клубочок», весела Бабуся Ягуся грала з дітьми, танцювала. Феї – чарівниці зварили чарівне зілля за допомогою найстарішої бібліотечної книги, щоб потрапити до казки. Під час казкового квесту дітей вітала Фея – Лялька та веселі герої музично – танцювальної лялькової вистави.

У відділі обслуговування 5-9 класів теж відбувалися таємничі події: всіх, хто знайомився з книжковою виставкою-панорамою «Читаємо мовою Шекспіра», захопили в полон справжні пірати і відправили їх на свій корабель, де бранці повинні були задля звільнення з полону відповісти на запитання квесту «Відкриваємо світ разом» про відомих мореплавців та про морські судна, які допомагали відкривати світ; про літературні твори, що розповідають про пригоди і пошуки скарбів. Це були доволі непрості завдання, проте діти правильно відповіли на всі запитання, знайшли скарб і зрозуміли, що справжній скарб – не золото, а знання, книги, в яких заховане найцікавіше.

Потім старші читачі взяли участь у цікавому краєзнавчому квесті «Чернігів – місто легенд», який допоміг дітям перевірити та зміцнити свої знання про рідне місто.

Відділ мистецтв запросив шанувальників музичної казки на гурман-вечір, де подавалися справжні музичні ласощі – казка Є.Гофмана та балет П. Чайковського «Лускунчик та мишачий король», діти перевірили свої знання під час тест-онлайну за цією казкою. На завершення незвичайного вечора бібліотекарі влаштували своїм гостям тихе чаювання в сутінках за справжнім самоваром, а юні мандрівники, звільнені з полону, разом із піратами поласували смачним тортом.

Бібліотека вперше зробила такий незвичайний подарунок своїм читачам. Діти і батьки змогли побувати у справжній казці, зануритися у світ прекрасних фантазій, побачити бібліотеку такою, якою вони її ніколи не бачили, адже по-доброму здивувати свого маленького читача – це і є головне завдання дитячої бібліотеки.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини