Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:55:07

Ніжинський гурт "Мрія життя" виступили у Моринцях на фестивалі "Ше.fest"

27.08.2015   14:21

Всеукраїнський благодійний фестиваль Тараса Шевченка «Ше.fest» вже вдруге відбувся у рідному селі видатного поета, художника та борця за вільну Україну Тараса Шевченка – Моринцях, що на Черкащині.

Фестиваль тривав два дні – 22 та 23 серпня у центрі села. Він пройшов під гаслом – «Еволюція твого духу». Мета фестивалю —  продемонструвати, що за останній рік еволюціонувала не лише країна, змінився кожен з нас: став більше розуміти, цінувати життя, близьких, рідну землю. Незмінна ціль заходу – відкинути всі штампи та відкрити нового Шевченка – молодого, привабливого, сучасного; осягнути Тараса-поета, Тараса-художника, Тараса-борця; пропустити крізь себе історію його життя.

На відвідувачів «Ше.festy» чекала  насичена програма: гутірки-дискусії та літературні читання власних творів та творів Тараса Шевченка, музична сцена (зможете почути Шевченка у реп та рок стилях), майстер-класи, нічні кінопокази (тільки українське кіно), театральні перформанси, екскурсії Моринцями, зустрічі з сучасними героями російсько-української війни та не лише це.

 Узяли участь у фестивалі і гурт «Мрія Життя» з Ніжина.  Музиканти виконали «Думку» на слова Тараса Шевченка, а також грали свій  відомий репертуар. 
Як і торік, «Ше.fest-2015»  відбувся як благодійний. Усі зібрані кошти передали на підтримку українських військових.

Нежатін

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини