Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:16:17

У бібліотеці Короленка відбулася акція "Моя найкраща Украина". ФОТОрепортаж

21.08.2015   08:49Агенцiя

20 серпня до Дня Прапора України (23 серпня) та Дня Незалежності України (24 серпня) працівники Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка провели акцію "Моя найкраща Україна".

Мета цієїакції – звернути увагу чернігівців та гостей міста на кращі книги з правознавства, історії України, краєзнавства, українознавства, народних звичаї та обрядів, української вишивки, народної медицини, української кухні.

Всі структурні підрозділи бібліотеки оформили майданчики, де презентували літературу різного спрямування.

Майданчик № 1 "Україна правова" висвітлив нові надходження правової літератури та літературу з питань держави та права, плакати "Державні символи України".

Майданчик № 2 "Українські обереги" демонстрував ляльки-мотанки – один із найдревніших символів, який єднає культуру і традиції українського народу, являється Берегинею роду. Зокрема, народна майстриня Олександра Дідович представила творчий доробок: власноручзроблені ляльки-мотанки різних регіонів України з оригінальним оформленням.
А бібліотечніп рацівники провели майстер-клас з виготовлення квітів в техніці оригамі та створення коллажу патріотичної тематики.

Майданчик № 3 "Владні інституції Чернігово-Сіверщини: історичний аспект". Працівники краєзнавчого відділу ознайомили присутніх з кращими зразками краєзнавчого рідкісного фонду.

Майданчик № 4 Буккросинг "Від читача до читача" (обмін книгами) привернув увагу жителів та гостей міста, де всі бажаючі мали змогу стати користувачами бібліотеки та обіцяли принести та подарувати свої улюблені книжки.

Майданчик № 5 "Мої уподобання" зібрав велику аудиторію. Бібліосушка презентувала періодичні видання сільськогосподарського спямування, а бібліотечні працівники представили власну продукцію зі своїхгородів: кабачки, помідори, буряки, кукурудзу, груші, яблука, сливи, аличу, фізалістощо.

Майданчик № 6 "Книга для дитини" згуртувавнавколо себе найменшу категорію читачів – дітей. Вон имали змогу полистати нову дитячу літературу, помалювати та отимати подарунки.

Майданчик № 7 "День Незалежності в інших країнах". У рамках діяльності інформаційного центру "Вікно в Америку" та сектору документів іноземним имовами бул авідкрит авиставка плакатів: "Спадщина та громадянство Америки у дитячій творчості", де учні Техасу представляють своє бачення американської культури та досвіду всьому Світу. Також всім відвідувачам була презентована виставка на тему "День Незалежності Америки", де всі бажаючі змогли дізнатися про особливості святкування Дня Незалежності в Америці та переглянути літературу з цієї теми.

Майданчик № 8 "Молодь справді читає" організував фотосесію читачів зі своїми улюбленими книгами. Дані фото будуть висвітлені на сайті бібліотеки при створенні фотогалереї "Моя улюблена книга".

Всього на акцію завітало більше 200 мешканців міста, 30 стали користувачами бібліотеки.

Акція викликал апозитивні емоції, гарний настрій і незабутні враження у чернігівців та гостей міста.

ФОТОрепортаж Віктора Кошмала

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини