Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:55:07

Відкриття виставки художніх робіт Володимира Кравченка

23.07.2015   07:43Агенцiя

21 липня в читальному залі ЦБ ім. М. Коцюбинського відкрилась виставка живопису чернігівського молодого митця Володимира Кравченка.

Це вже третя виставка автора в бібліотеці. Перша відбулася в 2011 році. То була спільна виставка творчих робіт ще студентів ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка Володимира Кравченка і Андрія Сагайдачного. Друга – в 2013 році. В мистецькій галереї «Вернісаж у бібліотеці» було представлено серію чудових акварелей автора.

Нова виставка в техніці масляного живопису – це розмаїття жанрів: пейзажі, натюрморти, портрети. Експозиція нараховує 16 картин.

Володимир Кравченко закінчив Чернігівську художню школу (2004), Чернігівський національний педагогічний університет ім. Т.Г. Шевченка за спеціальністю початкове навчання та образотворче мистецтво. Навчався живопису у талановитих чернігівських художників: Кріпа Є.В., Михайлюка В.В., Матвійцевої Г.О., Койдан Л.В. Має багато захоплень: пише вірші, займається спортом. Молодий художник знаходиться у творчому пошуку, працює в різних жанрах, випробовує різні техніки, стилі, експериментує, прихильник так званого відкритого живопису. Його роботи показують вміння автора передавати емоції, настрої, відчуття.

На думку відвідувача Віри Губар, члена Національної спілки журналістів України «враження від картин – як настрій після теплого дощу, коли все навколо вмите чистими краплями, а над старими будинками спостерігає за перехожими веселка».

Відкриття виставки, на якій прозвучали яскраві виступи гостей і друзів, перетворилось в справжній творчий молодіжний перформанс. Відома чернігівська автор-виконавець і фронт-вумен рок-групи Олена Іванова емоційно і душевно привітала автора з відкриттям виставки і заспівала пісень, чим створила дружню неформальну ауру спілкування. Володимир презентував свої вірші в супроводі гри на гітарі Василя Остапчука.

Щира зацікавленість перших відвідувачів - колег, друзів художника, які прийшли розділити радість події та привітати з відкриттям, засвідчили, що експозиція буде привертати увагу чернігівців.

Виставка експонуватиметься впродовж липня – серпня.

Запрошуємо усіх бажаючих! Вхід вільний.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини