Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:29:53

Відбулася презентація книжково-ілюстративної експозиції "Літопис державотворення"

20.07.2015   08:26Агенцiя

В читальній залі обласної бібліотеки ім. В.Г. Короленка відбулася презентація книжково-ілюстративної експозиції "Літопис державотворення".

На заході були присутні науковці, вчителі, пенсіонери, молодь, бібліотечні працівники, – всі ті кому не байдужа подальша доля України.

Завідувачка відділу документів з суспільних та гуманітарних наук Валентина Зелінська презентувала кращі зразки сучасної літератури: законодавчі документи, монографії та історичні нариси вітчизняних і зарубіжних авторів, збірники наукових праць, матеріали конференцій та хрестоматії, альбоми та карти. Вона зосередила увагу присутніх на унікальному десятитомному виданні "Україна. Антологія пам'яток державотворення X-XX ст.", яке простежує розвиток української державності в двох найважливіших аспектах – політичному й культурному. Цікавим є те, що упорядники Антології зібрали на її сторінках рідкісні історичні документи та визначні художні твори, які відображають перемоги й поразки українського народу в боротьбі за національне відродження. Десятитомник охоплює тисячолітній період – від доби Київської Русі до сьогодення.

Цікавим було знайомство присутніх з краєзнавчими матеріалами:
- Боротьба за незалежність України у 1989-1992 рр.: Чернігівська крайова організація Народного Руху України за перебудову: збірник документів і матеріалів;
- Чернігівщина: 20 років незалежності України: довідник;
- Чернігівська область. Пізнай Чернігівщину: фотоальбом;
- Баламут, А. Формування місцевих органів влади Чернігівщини в роки незалежності України (1989-2004 рр.) : (до визначення проблеми) / Андрій Баламут // Сіверянський літопис : всеукр. наук. журн. – 2012. – № 1/2. – С. 150-157;
- Знаменні і пам'ятні дати по Чернігівській області на 2001 рік: бібліографічний покажчик.

Ознайомитися з літературою, представленою на книжково-ілюстративній виставці "Літопис державотворення" можна до 1 вересня цього року.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.