Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:15:08

Обласна креатив-лабораторія Бібліо-профі

30.05.2015   11:28Агенцiя

В обласній бібліотеці для дітей ім.М.Островського розпочала роботу обласна креатив-лабораторія «Бібліо-профі», де навчатимуться працівники дитячих бібліотек області. Тема першого заняття – «Сучасна дитяча бібліотека в контексті партнерства заради дитини: промоція дитячого читання молодших школярів».

Патріотичне виховання дітей і підлітків в умовах сьогодення – найважливіше завдання дитячих бібліотек. Саме тому на початку заняття нову книгу до 70-річчя визволення України та 70-річчя Перемоги у Другій Світовій війні «Йшли у бій молодими» презентував Лисенко Володимир Іванович, член національної спілки журналістів – упорядник книги.

Понад 250 статей про фронтовиків-земляків, чия молодість припала на буремні роки Другої Світової війни, розповідають про бойову юність. Від імені обласної Ради та колективу авторів В.Лисенко подарував кожній дитячій бібліотеці Чернігівщини цю унікальну книгу.

Цю ж тему продовжила і відео-розповідь «Пелюстки живого вогню» про подвиги юних героїв Чернігівщини у Другій Світовій війні, яку дуже цікаво і емоційно провела головний бібліограф Казакова Лариса.

В центрі уваги експрес-інформації директора бібліотеки Тамари Клюй за матеріалами засідання президії Української асоціації працівників дитячих бібліотек були професійні бібліотечні питання; діалогу-консультації «Промоція читання молодших читачів в сучасній дитячій бібліотеці» Тянутової Тетяни, завідувачки відділу обслуговування молодших школярів.

Всі учасники креатив-лабораторії познайомилися з практикою впровадження інноваційних форм роботи, яка сьогодні активно впроваджується в роботу дитячих бібліотек; зокрема відеовиставкою для дітей молодшого віку; переглянули відеовиставку «Козацька душа України».

Жвавий інтерес у учасників навчання викликала робота бібліо-кафе «Книжкова смакота», яке дуже любить малеча в обласній бібліотеці для дітей; сьогодні бібліо-кафе – нова незвичайна форма прилучення малюків до читання.

Працівники відділу обслуговування молодших читачів охоче знайомили гостей з дитячих бібліотек області зі своїми цікавими надбаннями, інноваційними формами, а ті в свою чергу, поділилися своїм цікавим досвідом, все це творчо використовуватимуть в подальшій роботі на місцях.

З новим електронним виданням Національної бібліотеки України для дітей «Бібліотека у форматі Д0» присутніх ознайомила завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Олена Волченко.

Така велика обласна бібліотечна «рада» професіоналів, ми впевнені, допоможе дитячим бібліотекарям Чернігівщини по-сучасному підійти до вирішення актуальних питань роботи з дітьми в бібліотеках області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини