Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:52:44

Визначено переможців конкурсу "Моя Батьківщина – Україна"

26.03.2015   15:01Агенцiя

Що було сто, двісті, тисячу років тому? В століттях нашої історії ховається ще багато важливих фактів, які відкриваються при детальному вивченні.

Четвертий рік поспіль школярі області беруться досліджувати маловідомі сторінки з історії Чернігівщини. Сьогодні в музеї Коцюбинського нагороджували переможців Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна».

Ганна Скрипка з Ніжина вперше взялася за історичне дослідження і тут така радість: вона стала однією з шести переможців Всеукраїнської краєзнавчої експедиції. Не лишило байдужим журі і дослідження чернігівки Інги Войтенко. Разом з членами шкільного краєзнавчого гуртка вона вивчала біографію козацького полковника Василя Дуніна-Борковського, який жив у Чернігові і фінансував будівництво Єлецього та Успенського монастирів.

Організатори заходу не можуть нахвалитися цьогорічною активністю молоді, бо на конкурс надійшло сто робіт з вісімнадцяти районів області. Керівник гурткової роботи Центру дитячого та юнацького туризму та екскурсій Тетяна Матвійчук радіє, що саме київському, а не місцевому журі довелося визначати переможців заключного етапу, бо гідних першого місця робіт було багато.

По завершенню вітальної частини на переможців конкурсу чекала екскурсія по історичних місцях Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини