Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:35:43

Відбулось літературно-мистецьке дійство "Нове прочитання сучасниці", приурочене 85-річчю Ліни Костенко

24.03.2015   14:55Агенцiя

22 березня в читальній залі бібліотеки відбулось літературно-мистецьке дійство "Нове прочитання сучасниці", яке було приурочене 85-річчю геніальної українки Ліни Костенко.

Відчути поезії сучасниці допоміг столичний Зразковий художній дитячий музичний театр юного актора "Фантазія Нью". Цей театр народився в Прилуках і ось уже 10 років набирає обертів і популярності в Києві.

Режисер театру Тетяна Погребняк, яка стала лауреатом цьогорічної місцевої літературно-мистецької премії імені Любові Забашти "Квіт папороті" про роль театру в житті сучасної молоді зазначила: "Виховання театром – це прекрасно. Тому що театр це така субстанція, в якій можна створити ідеальне суспільство."

Спектакль "Люди, будьте взаємнокрасивими", створений за віршами Ліни Костенко, окремі з яких покладені на музику Ольгою Богомолець мав успіх в бібліотеці. "Це велика відповідальність працювати з таким матеріалом.Така робота не терпить фальші і вимагає повної віддачі", – стверджує викладач вокалу театру Анастасія Чикалова (доречі, прилучанка).

Центральна книгозбірня міста – відомий у місті сучасний потужний культурний центр. Кретивно і нестандартно проведені заходи – справжня візитівка закладу. Тому прилучани завжди чекають на нові зустрічі, презентації та знайомства у стінах бібліотеки. Так поєднання поезії Ліни Костенко і гра фантазійців зібрала таку кількість бажаючих переглянути спектакль, що насолоджуватись дійством окремим гостям прийшлось стоячи.
Створений грою акторів весняний дощ змивав смуток, оголяв душу і акторів і глядачів, його живильні краплі передавали добро по колу і різнокольорові парасольки в руках юних артистів рятували справді від печалі а не від недоречних явищ природи. Поетичний дощ від Ліни Костенко творив красу Людини.

Ведуча заходу Ніна Горбань додала, що у день народження великої українки у читальній залі бібліотеки було проведено бліц-опитування користувачів книгозбірні "Що для вас означає прочитання віршів Ліни Костенко?" Більшість прилучан відповіли, що це "задоволення", "робота для мозку", "усвідомлення, що ти українець"та ін., а юні актори пояснили інакше – "це народження красивої людини".

У рамках обмеженого часу відбулось коротке знайомство з учасниками спектаклю. Всім сподобалась гра Лєри Даценко, Олександра Невзорова, Соні Стеценко (улюбленої дівчинки Жені із серіалу "Свати") та ін.

Директор бібліотеки Людмила Трошина відмітила, що стиль роботи книгозбірні – це завжди інноваційний підхід перш за все популяризації творчості письменників. І сьогоднішня творча зустріч є доказом того. На закінчення господиня закладу подякувала столичним юнакам і дівчатам за творчість і доторк до прекрасного та подарувала солодощі.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини