Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:43:40

Малореченське – "вдалий" символ

18.03.2015   14:32Агенцiя

Як росіяни в Криму крадуть українську спадщину.

Чи звернули увагу українські користувачі Інтернету на зображення споруди, що використано для заставки фільму «Крым. Путь на родину»? Вона — творіння українських митців. Для шанувальників Криму нагадаю — це Меморіал пам’яті загиблим на водах у селі Малореченське.

Розташований у 25 кілометрах від Алушти. Комплекс присвячено катастрофам на водах. Розпочинався він із церкви-маяка св. Миколи Мірлікійського — покровителя мандрівників та мореплавців (автори — народний художник України Анатолій Гайдамака та заслужений діяч мистецтв України Борис Дєдов, конструктор — Анатолій Андросенко). Споруджено її на основі цокольного поверху. Фінансували будівництво бізнесмени: російський — Олександр Лебедєв та український — В’ячеслав Юткін. Загальнобудівельними роботами (бетон) займалися турки, а проектували, оздоблювали, здійснювали культурно-художні роботи виключно українці, головним чином — чернігівці.

Церкву меценати передали в дар РПЦ, а власником цокольного поверху стало ТОВ «Міндальна роща». За договором оренди, приміщення до кінця квітня 2015 р. мало використовувати підприємство «Культурно-мистецький арт-центр Чернігівської міської громадської організації «Пласт-Арт»», тобто відокремлена юридична особа громадської організації. Вона утримувала та обслуговувала комплекс усі попередні роки. В кращі часи щорічно його відвідували понад двадцять п`ять тисяч людей.

Але 5 лютого 2015 р. до комплексу з`явилися козачки на чолі зі священиком о. Сергієм. Вони фізично викинули охорону об`єкта, зламали двері, поміняли замки, розпечатали кабінети. Деякі речі при цьому зникли. Все це відбувалося на очах співробітників меморіалу на чолі з керівником «Пласт-Арту» Борисом Дєдовим. Грюкнувши дверима, до храму їх не пустили, зокрема й автора проекту. Місцева поліція склала протокол, порадивши «хохлу» «не рипатися». Звернення до самопроголошеної влади Криму також не допомогло. Законодавство тут «відпочиває». Вдалий символ сучасного Криму та ставлення Росії до України, чи не так?


Володимир Бойко

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.