Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:59:35

Пропозиція обласної ради щодо створення історико-архітектурного комплексу в Седнєві підтримано

08.10.2014   15:12

7 жовтня голова обласної ради Микола Звєрєв провів виїзну нараду в селищі Седнів Чернігівського району.

У порядок денний заходу було внесено питання щодо розвитку та функціонування інфраструктури селища Седнів в умовах реформування місцевого самоврядування, збереження і належного утримання об'єктів, що входять до складу майнового комплексу пам'ятки історії національного значення «Садиба родини Лизогубів».

У робочій нараді також взяли участь голова Чернігівської районної ради Анатолій Дуденко, в.о. Седнівського селищного голови, секретар селищної ради Людмила Яценко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, депутати Чернігівської районної і селищної ради та інші.

Звертаючись до учасників наради Микола Звєрєв, висловив пропозиції щодо подальшої долі майнового комплексу пам'ятки історії національного значення «Садиба родини Лизогубів». Одним із варіантів вирішення проблеми, що підтримується обласною радою, є об'єднання пам'яток селища в єдиний історико-архітектурний комплекс з визначиними земельними межами. Наступним етапом є оформлення всіх напрацювань та передача їх до Міністерства культури і Міністерства фінансів України.

Для вирішення цього питання, за словами керівника, потрібний мінімальний бюджет, політична воля, підтримка жителів громади та району. - Цим маємо показати селищу, що розвиватиметься його інфраструктура, седнівська перлина буде єдиним історико-архітектурним ансамблем, в яку залучатимуться інвестиції та розвиватиметься туристична індустрія.

Микола Звєрєв також озвучив інший варіант вирішення проблеми шляхом взяття під опіку обласною радою історико-культурних пам'яток, що знаходяться на території селища Седнів.

Директор інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка Олександр Коваленко сказав, що на часі необхідно розпочати роботу по відродженню Седнєва, як потужного туристичного рекреаційного центру всеукраїнського та міжнародного масштабу. Важливим кроком є об'єднання в єдиний комплекс усіх унікальних пам'яток, що збереглися в історичній частині Седнєва.

Науковець закликав присутніх підтримати пропозицію голови обласної ради щодо створення єдиного комплексу пам'яток історії Седнєва та утворити відповідний відділ в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній», який відповідатиме за цей напрямок роботи.

На завершення наради Микола Звєрєв наголосив на тому, що культура може розвиватися лише тоді, коли є міцна економіка і потужний бюджет. Ми повинні продемонструвати консолідацію і не розходитися в стратегічній меті – збереженні, відбудові та реставрації історико-архітектурного комплексу селища Седнів.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини