Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:41:28

Запрошуємо взяти участь у конкурсі “Пам’ятки Чернігова в родинних фотографіях”

06.09.2014   08:21Агенцiя

Національний архітектурно-історичний заповідник “Чернігів стародавній”, управління освіти Чернігівської міської ради, Чернігівський національний педагогічний університет імені Т. Г. Шевченка та Чернігівський національний технологічний університет організовують загальноміський конкурс “Пам’ятки Чернігова в родинних фотографіях”.

Загальна інформація
Фотографія міцно увійшла в наше повсякдення. Нині кожен має достатньо технічних можливостей зафіксувати цікаві події свого життя. Але так було не завжди. Ще відносно нещодавно фотографії були справжнім скарбом. Вони дбайливо зберігалися в родинних альбомах та нагадували про дитинство, роки навчання, відпочинок на морі, перебування в історичних місцях, на святах тощо. Часто-густо фотографувались на фоні історичних памяток…
Національний архітектурно-історичний заповідник “Чернігів стародавній”, управління освіти Чернігівської міської ради, Чернігівський національний педагогічний університет імені Т. Г. Шевченка та Чернігівський національний технологічний університет організовують загальноміський конкурс “Пам’ятки Чернігова в родинних фотографіях”.
Мета конкурсу – популяризація пам’яток архітектури, поповнення фондових колекцій заповідника.
Автори та власники фотографій надають право організаторам конкурсу виготовити електронну копію фотографії (сканування), використовувати подані відбитки при підготовці рекламно-інформаційної продукції, що популяризуватиме культурний і туристичний потенціал Чернігова.

Номінація конкурсу:
– фото.

Умови подання робіт на конкурс
Конкурсні роботи передаються до науково-просвітницького відділу Національного архітектурно-історичного заповідника “Чернігів стародавній” за адресою: м. Чернігів, вул. Преображенська, 1 (приміщення Колегіуму) щодня з 10 до 18 години або електронною поштою oldcher@gmail.com (у темі зазначити: конкурс “Пам’ятки Чернігова в родинних фотографіях”).
Національний архітектурно-історичний заповідник “Чернігів стародавній” гарантує повернення оригіналів фотографій на паперових носіях.

Тематика:
– архітектурні пам’ятки Чернігова;
– історичні місця;
– міські краєвиди.

Учасники конкурсу
У конкурсі беруть участь мешканці міста Чернігова, а також учні загальноосвітніх навчальних закладів та студенти вузів обласного центру:
– перша група – діти з 6 до 11 років;
– друга група – діти з 12 до 16 років;
– третя група – дорослі.

Порядок проведення конкурсу
Конкурс стартує 10 вересня 2014 року і завершується 6 жовтня 2014 року, у Всесвітній день архітектури.
Кінцевий термін подачі робіт – 6 жовтня 2014 року.

Критерії оцінювання робіт:
– оригінальність;
– творчий підхід;
– якість.

Підведення підсумків конкурсу
Оцінювання робіт та підведення підсумків конкурсу проходитиме з 7 по 10 жовтня 2014 року.
Оцінюватиме роботи журі, до складу якого увійдуть представники Національного архітектурно-істричного заповідника “Чернігів стародавній”, управління освіти Чернігівської міської ради, вузів міста та фотографи м. Чернігова.
Переможці отримають дипломи та будуть нагороджені заохочувальними призами. З найкращих робіт буде сформована виставка, що експонуватиметься в одному із приміщень пам’ятки архітектури Колегіуму.
Додаткову інформацію щодо участі в конкурсі можна отримати за тел. 645-964 у співробітників науково-просвітницького відділу Національного архітектурно-історичного заповідника “Чернігів стародавній”.

Правила оформлення робіт конкурсу
Відповідно до технічних вимог, конкурсні авторські роботи потрібно надавати в електронному або друкованому вигляді. На розгляд журі будуть подані лише аматорські фотороботи, що відповідають таким вимогам: фотографії, скановані або зняті фотокамерою, у вигляді електронних файлів форматів .jpg, .jpeg, .Tiff (без стиснення, не менще 300 dpi) на носіях CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, Flash-memory надсилаються організатору звичайною, кур’єрською та електронною поштою або надаються особисто. Надіслані носії не повинні містити жодної інформації, крім файлів фоторобіт; на поверхні диску слід вказати прізвище автора або власника фото. Фотографія може бути як у кольоровому, так і в чорному-білому виконанні без оформлення (рамок, паспорту, написів тощо). Електронний файл підписується латинськими літерами. Наприклад, ivanov_spas_chernigiv
Конкурсні фотороботи повинні відповідати вказаним технічним вимогам і виконані на території міста Чернігова в період з 1900 по 1990 рр. Фотоколажі до розгляду не приймаються.

Роботи, які не відповідають зазначеним вимогам розглядатися не будуть.
Обов’язково необхідно вказувати контактний телефон автора або власника фото.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини