Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:29:41

Чернігівці взяли участь у ХIV Міжнародному фестивалі "Золота бджілка"

07.06.2014   10:53Агенцiя

З 29 травня по 1 червня 2014 року в місті Климовичі, Могилівської області Республіка Білорусь відбувся ХIV Міжнародний фестиваль «Золота бджілка».

Більше 700 учасників віком від 9 до 16 років, з одинадцяти країн ближнього і далекого зарубіжжя: України, Білорусі, Узбекистану, Туркменістану, Китаю, Росії, Казахстану, Киргизстану, Латвії, Молдови та Фінляндії, які працюють в жанрах естрадного мистецтва: хореографія та вокал, а також в жанрах: образотворче та декоративно-прикладне мистецтво (заочна форма), прийняли участь у цьогорічному фестивалі. Серед учасників учні дитячих музичних і художніх шкіл, дитячих шкіл мистецтв, вихованці художніх студій та гуртків, що діють в установах культури, освітніх школах, гімназіях, коледжах, а також у школах-інтернатах та дитячих будинках для дітей-сиріт.

Цього року учні Чернігівського обласного центру народних ремесел для дітей та юнацтва, обласного навчально-методичного центру культури та мистецтв, прийняли участь у фестивалі-конкурсі в номінації декоративно-прикладне мистецтво та були нагороджені дипломами ІІ ступеню: Тетяна Янголь та Катерина Здор (учениці студії «Художня обробка шкіри та образотворче мистецтво» керівник Наталія Войстрикова); диплом ІІІ ступеню: Владислав Запорожець (учень студії «Художня обробка дерева» керівник Андрій Каменецький); диплом за участь отримала Анастасія Зелепуха (учениця студії «Художня обробка шкіри та образотворче мистецтво» керівник Наталія Войстрикова).
Під час проведення фестивалю було проведено цікаві мистецькі проекти.

Фестиваль «Золота бджілка» - як колиска щасливого дитинства – найкраще місце, щоб заявити про свої здібності та таланти, місце творчого спілкування та професійного росту. Саме тому, в дні ХIV Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячої творчості відбулося багато цікавих творчих конкурсів для юної обдарованої молоді.

На території «Містечка майстрів» працювала театралізована фольклорна виставково-торгова експозиція творчих колективів, майстрів ДПІ, учнів дитячої школи мистецтв, будинку ремесел. Всі бажаючі могли придбати сувеніри, відвідати ігрові атракціони, скуштувати страви національної кухні. Увечері гостей свята чекали велика концертна та конкурсно-танцювальні програми.

Фінальними акордами дитячого музичного свята 1 червня стала театралізована хода учасників фестивалю, нагородження лауреатів та гала -концерт.
Рішенням журі переможці були нагороджені призами, заснованими оргкомітетом фестивалю. Одна з головних особливостей конкурсної програми фестивалю – відкритість і прозорість оцінок, неупередженість у суддівстві.

Володарями Гран-прі в номінаціях естрадного мистецтва стали: солістка зразкової естрадної студії «Натхнення» (Могильовська гімназія № 1) Валерія Шепелевич; ансамбль сучасної хореографії «Натхнення» (УО «Національний центр художньої творчості дітей і молоді», м. Мінськ); солістка естрадної студії УО «Могилевська державна гімназія-коледж мистецтв» Ганна Трубецька. В жанрах образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва: Ксенія Філіпова (ДШМ і художніх ремесел з м. Горки) та Кароліна Урбан (Лепельського ДШМ Вітебська область).

Засновники фестивалю: Міністерство культури Республіки Білорусь, Могилівський обласний виконавчий комітет, Климовичський районний виконавчий комітет. Організатори фестивалю: установа культури «Могилівський обласний методичний центр народної творчості і культурно-просвітницької роботи», відділ культури Климовичського райвиконкому.


Провідний методист по розвитку народних ремесел, веденню виставкової діяльності Центру народних ремесел для дітей та юнацтва (ОНМЦКіМ) Яна Погребнюк
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини