Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:39:30

Відбулася презентація монографії "Християнські поховальні пам’ятки давньоруського Чернігова"

05.04.2014   13:50Агенцiя

У Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені В.Г.Короленка 2 квітня 2014 року в рамках засідання клубу „Краєзнавець” була презентована монографія старшого наукового співробітника кафедри історії та археології України Інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М.Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка Юрія Ситого „Християнські поховальні пам’ятки давньоруського Чернігова”.

Автор зазначив, що видання присвячене 1025-річчю Володимирова хрещення Русі та розповів про зміст книги, ілюструючи його відео-презентацією. 

В обговоренні книги взяли участь – знавець минувшини Чернігівщини, якого багато чернігівських археологів, в т.ч. і Ю.М.Ситий, вважають своїм вчителем Олександр Шекун, кандидат історичних наук, один з найвідоміших українських вчених-археологів Володимир Коваленко, директор Чернігівського історичного музею ім. В.В.Тарновського Сергій Лаєвський, доктор історичних наук, професор Сергій Леп’явко, директор Центру охорони культурної спадщини в Чернігівській області Валентина Мултанен. Неодноразово наголошувалось на унікальності монографії, яка присвячена історії вивчення чернігівського давньоруського некрополя та стала узагальненням результатів археологічних досліджень, які проводились у місті в ХІХ-ХХ сторіччях.

Модератор заходу, завідувачка відділу краєзнавства бібліотеки Ірина Каганова звернула увагу присутніх на книжкову виставку „Археологічні пам’ятки давньоруського Чернігова” та запевнила, що презентоване видання стане подією у науковому житті не лише Чернігова, а і держави Україна в цілому.

Підбив підсумки обговорення та побажав подальших успіхів дослідникам історичної спадщини Чернігівщини голова Чернігівського обласного осередку Національної Спілки краєзнавців України, почесний президент клубу „Краєзнавець”, директор Інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М.Лазаревського ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка, професор Олександр Коваленко.


Інформаційна служба Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.