Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:56:47

До 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

07.03.2014   19:04

7 березня голова обласної ради Микола Звєрєв, голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та Чернігівський міський голова Олександр Соколов взяли участь в урочистостях з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, які відбулися Чернігівському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка.

Микола Звєрєв у своєму виступі, зокрема, наголосив: - Могутня сила Шевченкового слова надихала не одне покоління українців на боротьбу за свободу і незалежність нашої держави. І тому сьогодні, коли перед нашою молодою державою стоїть загроза іноземної агресії, слово Кобзаря звучить не менш актуально.

«Борітеся – поборете! Вам бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!», – цими рядками із поезії «Кавказ» Тарас Григорович через століття закликає нас захистити найсвятіше, що у нас є – Батьківщину.

Нехай же Шевченкове мудре слово об’єднає усіх українців незалежно від їх поглядів та переконань в ім’я щасливого майбутнього нашої держави, - сказав голова обласної ради.

Творчий склад Чернігівського академічного театру ім. Т. Шевченка в українських костюмах різних часів та академічний камерний хор ім. Д.Бортнянського з дитячою групою хлопчиків виконали поему Тараса Шевченка «І мертвим, і живим, і ненарожденим землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє» з використанням української народної пісні «Реве та стогне Дніпр широкий» на слова Т.Г.Шевченка.

У фойє театру керівники ознайомилися з тематичними виставками, підготовленими державним архівом в області, обласним історичним музеєм ім. В.Тарновського, обласною бібліотекою ім. В.Короленка, обласним художнім музеєм ім. Г.Галагана та обласним навчально-методичним центром культури і мистецтв.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.