Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:04:08

Відкрилася виставка "Борітеся й поборете…". ВІДЕО

05.03.2014   09:21

Образ Шевченка в портретному живописі, перебування Кобзаря на Чернігівщині, художнє осмислення його творчості стали основною тематикою виставки картин відомого на Чернігівщині художника Івана Пенського.

Іван Пенський

Іван Пенський

Відкриття виставки, присвяченої 200-літтю від дня народження Т. Шевченка, відбулося 4 березня в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Автор картин – член національної спілки художників України, лауреат премії імені Михайла Коцюбинського. В своїх роботах він намагається відобразити власне сприйняття творчості та життєвого шляху Великого Кобзаря. Митець протягом багатьох років досліджував біографію Т. Шевченка, цікавився його перебуванням на Чернігівщині, досліджував його портрети, зображення, творчість. Деякі з них ілюструють життєвий шлях Кобзаря, відвідання ним Седнева, інші – відображають такі твори поета як «Садок вишневий коло хати», «Катерина» та інші. В експозиції переважають пейзажі.

Майстром тріумфального світла назвали художника представники Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка. Адже в його картинах багато світла і тіні, які мають гармонійне поєднання. Картини виконані в різній техніці (олія, пастель, акварель і змішана техніка) та створені в різний час. Деякі з картин написані майже півстоліття тому, інші – зовсім сучасні.

Іван Пенський зазначив, що ця виставка є невеликою. Адже основна частина робіт постійно експонується в Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту. Також картини Івана Пенського зберігаються в фондах Міністерства культури України, в художніх музеях, у приватних колекціях України та світу.

На відкриття виставки привітати митця прийшли представники громадськості, журналісти, освітяни, бібліотечні працівники. «Ваші твори відіграють велику роль у відродженні та популяризації національного мистецтва», – зазначив депутат Чернігівської обласної ради Віктор Лазар. Відтак, ознайомлення з виставкою дає можливість глибше сприйняти творчість українського генія Тараса Шевченка.

Виставка діятиме протягом березня 2014 року.


 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини