Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:23:46

Виставкова діяльність Національного заповідника "Чернігів стародавній" в лютому

30.01.2014   07:26Агенцiя

Днями в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі) завершили роботу виставки картин талановитого українського художника Олександра Батенева та відомого краєзнавця і невтомного захисника старожитностей Андрія Карнабеда.

В експозиції Олександра Батенева, яка відкрилася 10 грудня 2013 року, було 40 картин. Вони виконані в різних техніках: акварель, гуаш, змішана техніка та графіка. Цікаво, що всі картини написані без попереднього олівцевого начерку, що надає їм, так би мовити, особливу свіжість і якщо хочете, прозорість.

У роботах художника можна побачити красу звичайних, на перший погляд, речей: букету квітів або глечика з компотом, цвітіння акації або морського прибою, зимового або весняного міста. Олександр Батенев наповнює свої картини позитивними емоціями та яскравими кольорами спілих яблук, ніжністю квітів, шелестом листя, прозорістю води, легкістю неба. Всі миті нашого життя, кожна з яких неповторна...

На початку грудня минулого року у виставковій залі Колегіуму було представлено і виставку художніх творів архітектора Андрія Карнабеда. Він багато уваги приділяв питанню збереженню пам’яток минулого, тож намагався увічнити їх на картинах, щоб ми й зараз могли помилуватись старовиною міста.

Чернігівці і гості міста вже звикли, що колектив Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» презентує кращі твори українських і зарубіжних майстрів пензля. Цього року у виставкових залах Колегіуму (на Валу) будуть представлені не менш цікаві експозиції. Зокрема, у лютому планується у рамках музейно-виставкового проекту «Тобі Україно!» презентувати експозицію приватних музеїв України: Музею історичного культурного надбання «Платар»; Блогодійного фонду «Пам’яті Сергія Платонова Платар»; Музею родини Шереметьєвих; Музею української ікони «Духовні скарби України».

У лютому також також відбудеться і відкриття виставки Петра Печорного, народного художника України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка. Експозиція приурочена до 200-річчя з дня народження Т. Г. Шевченка.


«Чернігів стародавній»

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.