Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:01:08

Північно-Східне відділення Центру пам’яткознавства отримало домівку в Ніжині

21.12.2013   11:28Агенцiя

Відтепер за домовленістю з керівництвом Ніжинського краєзнавчого музею імені Спаського І. Г. Північне-Східне регіональне відділення Центру пам’яткознавства Національної академії України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури номінально базуватиметься в історичному відділі музею.

Тобто регіональне відділення Центру пам’яткознавства тепер має свою домівку, яке зможе використовувати для координаційної та методичної роботи. Днями на фасаді відділу, що знаходиться в Ніжині на вул. Батюка, 14, було встановлено відповідну інформаційну табличку.
Про це інформує Сергій Зозуля, старший науковий співробітник Центру пам’яткознавства НАН України і УТОПІК.

Як повідомлялося, 7 жовтня 2013 р. Вчена рада Центру пам’яткознавства НАН України і УТОПІК ухвалила створити у структурі вказаної академічної установи Північно-Східне регіональне відділення. Цим рішенням було підтримане клопотання зборів ініціативної групи з майже двадцяти професійних науковців і аматорів – дослідників старожитностей Північно-Дніпровського Лівобережжя. Представники дослідницьких центрів сучасних Чернігівської та Сумської областей, зокрема Батурина, Глухова, Ніжина, Чернігова, кілька науковців із Києва, проаналізувавши сучасний стан досліджень об’єктів національної культурної спадщини України, що знаходяться на території Північно-Східного (Чернігівського) Полісся, Західної Сіверщини, Північної Полтавщини, а також культурно й історично пов’язаних із Україною порубіжних Східної Сіверщини та Стародубщини, дійшли висновку про необхідність саме такої інституалізації подальшого пам’яткознавчого і музеєзнавчого вивчення означеного регіону.
Координаційним центром новоствореної організації визначено місто Ніжин Чернігівської області.

Її мета: вивчення культурної спадщини Північно-Дніпровського Лівобережжя, оприлюднені результати цих досліджень будуть використані у пам’яткоохоронній роботі.


http://naiz1.pp.net.ua/news/pivnichno_skhidne_viddilennja_centru_pam_jatkoznavstva_otrimalo_domivku_v_nizhini_foto/2013-12-21-1655

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини