Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:14:09

Ювілей військових музик

20.08.2013   08:01

Колектив військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, який дислокується в Чернігові відзначив десятирічний ювілей з дня свого створення. Урочистості з цієї нагоди відбулися в концертному залі центру.

Виступаючи начальник, художній керівник військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, Заслужений артист України, підполковник Олександр Шевчук нагадав присутнім, що творчий колектив став правонаступником 7-го оркестру штабу Північного оперативного командування, і за роки свого існування провів понад 1000 концертно-стройових заходів на військових полігонах, частинах гарнізонів Збройних Сил України та в цивільних організаціях. Артисти та музиканти центру брали участь у понад 25 міжнародних фестивалях, програмах, концертах Європи.

– Робота центру спрямована на створення цікавих масштабних проектів та шоу-програм, які підтримують розвиток національних військово-патріотичних традицій та підвищують імідж військової служби серед населення України. В нашому репертуарі поруч з народними – естрадні пісні, рок-н-рол і джаз. Ми привертаємо увагу різноплановістю номерів: адже виконуємо як класичні твори, так і сучасні композиції, – сказав підполковник Шевчук.

Читайте також: У жовтні може припинити свою роботу військово-музичний центр. ВІДЕО

У ході заходу відбулося нагородження кращих військовослужбовців і працівників центру грамотами, подяками та цінними подарунками.

Довідково:

Навесні цього року, за вагомий особистий внесок у культурний розвиток України, значні професійні здобутки підполковника Шевчука нагороджено дипломом та званням “Національний лідер України” в номінації “Культура. Мистецтво”.
У вересні 2009 р. було започатковано та на сьогодні продовжується рекламно-агітаційний проект центру, спільно з Чернігівським міським військкоматом – “День призовника “Час нових героїв”, мета якого полягає в ефективному поширенні серед молоді інформації про службу у Збройних Силах України, донесенні до школярів об’єктивних відомостей про навчання, службу і побут військовослужбовців. В останні роки проект розширив свої кордони і проводиться не лише у місті, а й охоплює віддалені населені пункти Чернігівщини.
Також центр ініціював унікальний дитячий проект “Армія – дітям” у рамках якого, спільно з військовими музикантами Росії, глядачам було представлено шоу-програму “Волинка-Блюз” за участю заслуженого артиста Росії – Веніаміна Мясоєдова. На початку 2008 p., у рамках цього ж проекту, у Чернігові відбулася прем’єра першого в Україні дитячого мюзиклу “Великий малюк Гулівер”, харківського композитора Володимира Птушкіна. Прем’єру подарували – дітям військовослужбовців, дітям-сиротам та інвалідам. Продовжуючи проектні заходи військово-музичний центр виступив організатором Міжнародного дитячого конкурсу-фестивалю ім. Ревуцького. У ньому брали участь юні таланти з України, Росії, Великобританії та Німеччині. І завершальним етапом проекту, що у грудні 2009 p., відбувся Відкритий юнацький фестиваль “Квітка миру”, який сприяє популяризації українського національного та кращих зразків світового музичного мистецтва із залученням до цієї діяльності кращих дитячих виконавчих колективів з різних країн світу, налагодженню і подальшому поглибленню творчих зв’язків між ними, підвищенню ролі і внеску Сухопутних військ Збройних Сил України в підтримці та розвитку міжнародного співробітництва. Фестиваль розпочав свою творчу біографію представленням молодих виконавців з різних куточків Європи. Надзвичайно символічно, що в наш час саме військові протягують руку молодим юнакам та дівчатам, відкривають майбутніх особистостей.
Традиційними стали і спільні заходи військових митців (музик) та Міністерства культури України. Щорічно та базі центру проводиться Міжнародний гітарний фестиваль. Цікаво, що камерний хор центру, спілка композиторів України свого часу запросила до участі у Міжнародному фестивалі “Musik Fest-2008” у Києві. Саме колектив хору під керівництвом головного хормейстера, заслуженої артистки України, працівника Збройних Сил України – Марини Гончаренко – посів почесне друге місце та отримав звання лауреата в номінації “Професійні колективи” на Міжнародному фестивалі церковної музики “Хайнувка – 2009”, який відбувся в Республіці Польща. У фестивалі брали участь 23 музичних колективи з Естонії, Литви, Росії, Польщі, Татарстану, Молдови, Німеччини, Болгарії, Румунії, Словаччини, Угорщини та України. Вперше за всю історію фестивалю в найпрестижнішій категорії – “професійні колективи” – виступали військові хористи з Чернігова.
Військові музики та артисти беруть активну участь у мистецькому житті міста Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини