Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:31:33

Буккросінг розпочав свою роботу в центральній міській бібліотеці

29.07.2013   14:06Агенцiя

Подарувати книгу та взяти почитати літературу додому, не записуючись в бібліотеці, може кожен охочий. Буккросінг розпочав свою діяльність в центральній міській бібліотеці.

Буккросінг – це своєрідний «обмін» літературою між незнайомими людьми (книга, що «біжить» від одного до іншого). У Європі такий «обмін» дуже популярний. Проте, прочитані книги там залишають на лавах у парках та скверах. У нас же в парках на лавках найулюбленіше заняття – пити міцні спиртні напої. Тому й буккросінг знайшов собі прихисток лише в стінах ЦМБ.

Тепер всі, хто бажає, може прийти до бібліотеки й зі спеціальної валізи взяти будь-яку книгу, яка там буде. До того ж, якщо ця книга сподобається аж занадто, то її можна назад не повертати. Також кожен ніжинець до цієї валізи може й покласти свою власну книгу, щоб її зміг прочитати ще хтось.

Працівники бібліотеки дуже задоволені, що буккросінг привертає увагу жителів міста. Й кажуть, що ніжинці хоче не лише беруть почитати такі книги, а ще й залюбки діляться. У книжковій валізі можна знайти собі літературу на будь-який смак: і класику, і фантастику, і історичну, і про кохання, розповідає завідувач відділу обслуговування читачів ЦМБ Тамара Колотило. Люди переважно середнього віку є одночасно й читачами й «книжковими добродіями», котрі без жалю дають почитати свої книги іншим, констатує Тамара Миколаївна. А в період відпусток найбільшим попитом користуються книги з м’якою палітуркою, бо такі найзручніше брати з собою в дорогу.

Тож, якщо ви маєте книги, які вже читали – можете їх подарувати. А якщо хочете почитати щось нове та по-новому – валіза з книгами вас чекає.


http://www.uezd.com.ua/page/bukkrosing-rozpochav-svoyu-robotu-v-centralnij-miskij-biblioteci.html

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини