Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:58:21

"Диво-птах" у Чернігові. ФОТО

21.03.2013   11:33

Як повідомили в управлінні культури, чернігівський птах ще не розписаний, він лише у первісному вигляді.

Розпис диво-птаха здійснював митець Віталій Атаманюк на очах багатьох спостерігачів в торгівельному залі гіпермаркету "Вена".

Поява "Диво-птах"  - це участь Чернігова у всеукраїнському "Параді вишиванок - 20 ІЗ", а саме у конкурсі на найкращого "Диво-птаха".

Самого "птаха" привезли з Дніпропетровська.

Виготовлений він зі скловолокна. Висота - 3,50 м., ширина - 2,05 м., довжина - 3,95м., загальна площа птаха - 20 м2, а вага - 80 кг.

Розмальованого диво-птаха буде урочисто встановлено на все літо у міському Парку культури та відпочинку 5 травня на свято Великодня

Розписувати птаха буде родина чернігівських художників Атаманюків - Віталій та Раїса. Вони вже розписували минулого року "Диво - писанку", яка увійшла до п'ятірки найкращих в Україні.

Цього року художники представлять своє бачення орнаменту "Диво-птаха". Фарби для розпису надала компанія "Tikkurila".

Після урочистого відкриття перед Великоднем, "Диво-птах" милуватиме око чернігівців та гостей міста до серпня.

А 24 серпня учасники "Параду вишиванок" збираються на Майдані Незалежності та формують колону із "Диво-птахів" та делегацій міст-учасників.

Карнавальна хода пройде від Майдану Незалежності до Співочого поля.

Місто-переможець забирає всю колекцію "Диво-птахів" до свого міста для експозиції протягом одного року, після чого колекція передається у фонд "Турбота Святого Миколая" та буде розміщена у Національному природному парку "Гуцульщина" (с. Пістинь, Косівський район. Івано-франківська область).

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.