Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:09:29

Презентовано путівник «Шляхами Тараса Шевченка. Чернігівщина»

07.03.2013   11:58Агенцiя

5 березня у Чернігівському історичному музеї ім. В.В. Тарновського відбулася презентація путівника «Шляхами Тараса Шевченка. Чернігівщина».

 Ця книга, створена музеєм та київським видавництвом «Богдана», вийшла у рамках підготовки до 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка і започаткувала серію путівників «Шляхами Тараса Шевченка». З огляду на величезний внесок в увічнення пам’яті українського генія, зроблений Василем Васильовичем Тарновським, видання також є даниною шани меценатові, 175-річчя від дня народження якого святкуватимемо 1 квітня 2013 року.

Путівник містить інформацію про  міста і села Чернігівської області  та населені пункти, що на момент відвідання їх Тарасом Шевченком перебували у складі Чернігівської губернії, про чернігівців, які стали щирими друзями Кобзаря та прототипами його героїв. Для написання нарисів використані щоденникові записи, нотатки, листи, твори Т. Шевченка, спогади його знайомих та очевидців подій. Подані відомості про пам’ятки історії та монументального мистецтва на Чернігівщині, пов’язані з життям та перебуванням Т. Шевченка; про чернігівців – лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка. Видання проілюстроване понад тисячею світлин. Як науково-популярне видання книжка має іменний покажчик, а як путівник – ще й поради для подорожуючих. На додаток – подані спогади про Тараса Шевченка, використані у тексті фрагментарно, або й не використані взагалі.

Путівник видано на замовлення Державного комітету телебачення і  радіомовлення України за програмою  «Українська книга 2012 року». Наклад розповсюджений по державних і комунальних бібліотеках України.

За інформацією Чернігівського історичного музею ім. В.В. Тарновського

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини