Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:11:42

Прикордонний Чернігів у неділю подякує союзникам за зброю

30.01.2022   14:00Агенцiя

У цю неділю ми вийдемо у Чернігові на Красну Площу та подякуємо нашим союзникам. За те, що російські танки виходять з чату, коли бачать коробки з Джавелінами і Байрактари. За те, що самі ж росіяни в паніці від того, що чекає їх на нашій землі.

Наша подяка — не для іноземних політиків. Наша подяка для народів Великої Британії, США, Польщі, Естонії, Литви, Латвії, Канади, Чехії та Туреччини. Бо саме за гроші цих людей, платників податків — літаки з озброєнням долітають до України. Ми хочемо, щоб ці люди знали: зброя в надійних руках. Для нас це дуже важливо. Ми вдячні. І хочемо, щоб наші іноземні друзі теж про це знали.

Беріть з собою прапори країн-партнерів, готуйте слова подяки та плакати. Це може бути просте «thank you», чи розгорнуте зізнання в коханні до королеви Британії. Що завгодно. Почуття вдячності складно загнати в рамки.

За що і кому будемо дякувати?

Британія: понад 2000 ПТРК NLAW безкоштовно. Паралельно продає два протимінні кораблі і будує ще кілька невеликих кораблів для ВМС ЗСУ.

США: близько 400 протитанкових комплексів Javelin та ракети до них, стрілецька зброя, загалом понад 170 тонн летального озброєння.

Туреччина: продала невизначену кількість (десятки) бойових дронів Bayraktar, паралельно будує для нас корвет.

Чехія: 152-мм снаряди безкоштовно, раніше продавала БМП, САУ та кулемети.

Естонія, Латвія та Литва — ПТРК Джавелін та ЗРК Стінгер. Литва раніше передавала велику кількість набоїв для АК, Естонія — 2400 пістолетів ПМ.

Канада: за інформацією ЗМІ, може передати зброю для загонів Територіальної оборони. Також країна може передати нам протитанкові гранатомети Carl Gustaf, міномети та стрілецьку зброю.

Польща: ця країна заявила, що допомога Україні буде непублічною. Поляки доволі гостро критикують Німеччину, яка блокує постачання нам зброї з інших країн.

НАТО: за антиросійську позицію, підтримку України та надання окремими членами НАТО нам зброї.

Неділя, 30 січня, 14:00, Красна Площа.

джерело

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини